Magnus Carlssons fina hyllning till nära vännen Lill-Babs: ”Ett ljus för en fin vän”

Magnus Carlsson

Magnus Carlssons fina ord om Lill-Babs. Foto: Instagram

Nästa år har det gått två år sedan älskade Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in.

Artisten och nära vännen Magnus Carlsson besökte Järvsö för en konsert, och passade samtidigt på att skicka en tanke till sin förlorade vän.

– En liten krans och ett ljus för en fin vän, skriver han på Instagram.

Den 3 april 2018 lämnade Lill-Babs ett enormt tomrum hos sin familj och alla de som älskade henne.

Men hon var också en älskad artist som var för många definitionen av ordet folkkär.

En av hennes nära vänner är artisten Magnus Carlsson, som under torsdagen besökte Järvsö, där Lill-Babs kommer ifrån för en konsert.

Där uppträdde han med julkonserten ”Änglarnas tid”, där han sjöng låten ”En stilla väntan” som han skrivit tillsammans med Lill-Babs.

Då passade han även på att besöka Lill-Babs grav.

”En liten krans och ett ljus för en fin vän. Barbro, ikväll sjunger jag för dig!”, skriver han på Instagram.

Magnus Carlsson om nära vänskapen med Lill-Babs

Magnus Carlsson har tidigare berättat om hans nära vänskap med Lill-Babs och hennes stora betydelse för honom.

– Rent generellt var hon helt fantastisk, men jag minns särskilt de gånger jag stod bredvid henne på scenen och fick se hur hon tog emot sin publik, hur hon tog hand om publiken och hur den mötte henne. Det var gränslös kärlek, och det var väldigt häftigt att se. Hon var den bästa som funnits. Jag har alltid sett henne som den svenska showbusinessens urmoder, och det har jag alltid framhållit när jag blivit tillfrågad om förebilder, det har alltid varit hon, har Magnus Carlsson tidigare berättat för Borås tidning.

Magnus minns särskilt fina samtalen tillsammans med Lill-Babs.

– Jag kommer att sakna alla de här samtalen som vi haft innan och efter olika framträdanden. Hon var så generös, alltid när man gjorde olika tv-program så plingade det till fickan och så var det ett meddelande från Barbro med ett ”Så bra det var!”. Det är en av de saker som jag kommer att ta med mig nu, att komma ihåg att ge fler komplimanger. Den här branschen som vi jobbar i kan vara både cynisk och tuff, hon har alltid varit ett ljus som motverkat det. Och sen var det alla de här smågrejerna, hon var ju ett 80-årigt busfrö. Hon kunde, när man skulle ta en bild tillsammans så lägger man ju armarna om varandra och ler in i kameran, och så gjorde hon det tills precis sekunden innan bilden tas sticker fingrarna i midjan så att vi börjar skratta bägge två, och så blir det en jättebra bild av det. Det kommer jag att sakna. Hon hade ett otroligt stort hjärta.

Du är så fin Magnus som gör denna fina hyllning till en kär vän. Vi glömmer dig aldrig Lill-Babs, föralltid saknad!


Exit mobile version