Foto: Instagram/@magnus_cson

Magnus Carlssons ovanliga påsktårta gör succé på nätet – hemliga ingrediensen får folk att jubla

Magnus Carlsson är inte bara folkkär artist.
Han tvekar inte att ge sig på komplicerade bakverk.
Nu gör hans nya påsktårta succé på nätet – efter att Carlsson visat upp den på Instagram.

Från Barbados via Alcazar till en framgångsrik solokarriär. Artisten Magnus Carlsson, 46, är för de flesta känd för sina många sånger på scen. Det har under åren varit alltifrån dansbandsklassiker som ”Kom hem” till schlagerfavoriter som ”Möt mig i Gamla stan”.

Men vid sidan av scenen och inspelningsstudion verkar det som att Carlsson har ett annat intresse – nämligen bakning. När Sveriges kakdrottning Birgitta Rasmusson tidigare i mars lämnade oss, 81 år gammal, skrev Magnus om sorgen.

”Så tråkigt att fina Birgitta lämnat oss. Lågmäld och vän och samtidigt härligt underfundig med en liten busig räv bakom varje öra. Nu bjuds det på sju sorters kakor av högsta kvalitet uppe i himlen!”, skrev Magnus då till en bild på de båda.

Magnus Carlssons påsktårta hyllas

I påsk har Magnus Carlsson gjort en egen påsktårta som nu uppmärksammas stort på sociala medier. Hundratals kommentarer har inkommit till Carlssons Instagram och tårtan beskrivs bland annat som ett ”mästerverk” av hans följare.

Artisten själv förklarar att han inte kan ta åt sig av äran helt – även maken har varit med och gjort tårtan.

Så här skriver Magnus på Instagram:

”Årets traditionsenliga påsktårta är klar! Morotskaka i tre lager med massor av pekannötter, morot, muskot och frosting. Morötterna ovanpå spritsade vi med smörkräm och påskharen är i marsipan och fondant. Sååå kul att göra! Glad Påsk!!”

I kommentarerna är det många som skriver att de vill testa att göra tårtan själva – och artistkollegan Sanna Nielsen verkar särskilt nyfiken när hon skriver: ”Wow vad vacker!!!”

Vad tycker du om Magnus smarriga påsktårta? Läge att testa? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!