Magnus Ugglas kamp – artisten om svåra tiden: ”Jag var ju helt borta”

Magnus Uggla

Foto: TV4

Magnus Uggla sedan en lång tid tillbaka varit en av landets kändaste artister.

Men i hans nya roman delar han med sig av tuffa perioder som han upplevt i branschen.

– Jag var ju helt borta, jag var en loser, berättar Magnus Uggla i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Magnus Uggla, 67, har under sin långa karriär varit med om både toppar och dalar. Med låtar som ”Kung för en dag”, ”Trubaduren”, ”Dansa aldrig nykter” och många fler – har han under flera årtionden hållit absoluta toppklass.

Utöver låtsläpp har artisten även varit aktuell i TV4:s ”Så mycket bättre”, där han bjöd på den minnesvärde tolkningen av ”Jag och min far”.

Men trots att Uggla haft en makalös karriär så har det inte alltid varit en dans på rosor för artisten.

Foto: TV4

Nya projektet

Nu är Magnus Uggla aktuell med sin nya roman ”Johnny the fucker” som behandlar en mörk period i artisten liv.

Efter ett succéalbum 1977, blev de kommande åren inte lika ljusa för artisten. Magnus Uggla och hans management, konstaterade att skulderna var stora och att något behövde göras. Vilket även Expressen skrivit om.

– Jag kände bara att jag måste betala tillbaka skulden. Då dök Melodifestivalen upp som ett halmstrå som jag hoppade på. Jag var ju helt borta, jag var en loser. Jag såg inte att jag hade något alternativ, berättar Magnus Uggla i TV4:s Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Floppen i Melodifestivalen

Trots att det tog emot, ställde Magnus Uggla upp i Melodifestivalen 1979 med låten ”Johnny the Rocker”, och resultatet blev – en total katastrof.

Förnedringen var dubbel och artisten berättar i Nyhetsmorgon att han än idag kan minnas hur det kändes när han fick lägsta betyg, efter lägsta betyg.

– De som tittar på schlager i dag har absolut ingen aning. Men på 70-talet var det det absolut töntigaste man kunde vara med i. Jag var ju en cool punkare, jag var mycket ballare. Det var Eva Rydberg och Tomas Ledin. Att tvingas vara med i den här tävlingen kändes verkligen som ett avkall på min punkiga image, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Nu släpper han en roman med inslag från hans egna erfarenheter som artist. Genren har gjort att han kunnat vara aningen friare i sina tyglar jämfört med om han hade skrivit en renodlad självbiografi.

– Hade jag skrivit exakt som det var hade det inte blivit så roligt. Hela skeendet är på riktigt och sedan har jag kryddat karaktärerna. Riktigt så jävligt som det är i den här boken var det inte. Men det var en väldigt turbulent tid i mitt liv, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Magnus Uggla är en sann stjärna! Håller ni med? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version