Maja Kristina Strömstedt bryter tystnaden – valet att ta bort Sjödin som efternamn: ”Det var bättre”

Maja Kristina Strömstedt syntes i början av veckan på scenen i ”Lotta på Liseberg” med sin aktuella nya singel.

Hon är dotter till Niklas Strömstedt och Agneta Sjödin och har därför sedan barnsben levt ett liv i offentligheten.

Nu berättar hon om valet att byta efternamn.

– Jag hette Sjödin när jag föddes, säger Maja-Kristina till Hänt.

Niklas Strömstedt känner vi bland annat som en tredjedel av den populära gruppen GES med Thomas ”Orup” Eriksson och Anders Glenmark.

De gjorde bland annat superhitsen ”Gräver guld i USA” och ”En jävel på kärlek”.

På senare år har vi även fått följa honom tillsammans med folkkära hustrun Jenny Strömstedt i TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts.

Men på 90-talet var Niklas ihop med en helt annat tv-personlighet, nämligen programledaren Agneta Sjödin. Då var de lite av Sveriges favvo-kändispar.

Tillsammans fick de 1998 dottern Maja Kristina, som idag har en helt egen musikkarriär och som för tillfället är aktuell med ny musik.

Utmaningarna under uppväxten

Även om Maja Kristina haft en bra relation till båda sina föräldrar berättade hon i veckan att det även haft sina utmaningar att växa upp som kändisbarn.

– Det som varit tuffast för mig har varit hur jag ska navigera min egen självbild och mitt eget självvärde i förhållande till dem. Länge trodde jag att det som var mest intressant med mig var att jag hade kända föräldrar, för det var det andra tyckte när jag gick i skolan och så. Jag tror att det har varit en resa som jag har fått göra, till i dag när jag vet att så är det inte alls, sa hon till Expressen.

Därför valde Maja Kristina bort Agnetas efternamn

När hon var liten hette Maja Kristina Sjödin i efternamn, precis som sin mamma, men valde att ta bort det och endast använda Strömstedt istället.

– Jag hette Sjödin när jag föddes men båda mina bröder heter Strömstedt i efternamn. Båda tyckte det var bättre att jag hade samma namn som mina bröder, berättar Maja-Kristina för Hänt.

Maja Kristinas karriär

I samma veva som corona slog till med full kraft hade Maja Kristina planer på att åka till USA för en musiksatsning.

Men pandemisituationen satte käppar i hjulen för det och istället hörde hon av sig till den välkända låtskrivaren Jörgen Elofsson.

Elofsson har tidigare arbetat med mycket väletablerade artister såsom Britney Spears, Kelly Clarkson och Jennifer Lopez.

Under pandemiåren har Elofsson och Maja Kristina haft ett tätt samarbete.

– Jag åkte ut till honom och spelade upp lite musik som inte var släppt och han blev superintresserad. Efter det började vi skriva och vi har haft ett fantastiskt samarbete under hela pandemin, berättar hon för Aftonbladet.

Men nu är planen återigen att bege sig till staterna för att satsa på karriären där, berättar hon för Expressen.

Vi önskar dig all lycka till Maja Kristina!