Malin Berghagen om pappa Lasse Berghagens tuffa kamp på sjukhuset – nya beskedet: ”En kritisk situation”

Malin Berghagen delar nu med sig av varma ord till personalen på Karolinska Universitetssjukhuset efter Lasse Berghagens tuffa hälsokamp.

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära stjärnor genom tiderna.

Han har bjudit på stora mängder underhållning genom åren, stått på stora scener och spridit glädje på många platser runtom i landet.

Många förknippar honom även med Allsång på Skansen som han var programledare för i mellan 1994-1993.

Lasse Berghagen
Foto: Henrik Montgomery/TT

Läs mer: Hård kritik och massiv kärlek till Allsång på Skansen – så gick det sen för programledarna

Lasse Berghagen ligger på sjukhus

Men för en tid sedan kom det besked om att Lasse just nu har det kämpigt med hälsan, och sedan en tid tillbaka är han inlagd på sjukhus.

Det är så pass illa att han fått avboka det som stått inplanerat i kalendern.

– Jag har streckat allting framöver. Nu ska jag bara tänka på hälsan. Man måste vara rädd om sig. Jag har ju haft lite otur den här sommaren. Men jag ska tillbaka, absolut, har Lasse själv sagt till Aftonbladet.

Malin Berghagen om Lasses mående

Hans dotter Malin Berghagen har skrivit på sin blogg att det handlar om en klaff i hjärtat som börjat glappa.

”Men så blev pappa sjuk. Den inopererade klaffen som nu funnits i hans 78 åriga kropp började glappa och på det fick han bakterier på klaffen. Penicillin sattes in och nu har han varit på sjukhuset i snart två veckor och det blir liksom inte bättre. Kroppen svarar bra men klaffen vill liksom inte hjälpa till.

När vi besöker honom  möts vi av en ny lite krokigare allsångsledare men som har hoppet högt. Han ger sig inte i första taget och eftersom hans långa kropp knappt får plats i sjukhusets sängar är han fast besluten att komma hem så snart det är möjligt. Det ger ju oss hopp. Så viktigt att kroppen känner pappas stöd i hans vilja att bli frisk,” har hon skrivit.

Malin Berghagen
Foto: TV4

Nedsövd sedan i lördags

Men dessvärre har det inte gått som tänkt, och efter komplikationer ligger nu artisten nedsövd sedan i lördags, vilket Malin berättat för Aftonbladet.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, har han sagt till tidningen.

Hon beskriver i samma intervju att Lasses mående för tillfället verkar gå åt rätt håll, och hoppas att det ska fortsätta så.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

”Förälskad i svensk sjukvård”

Mitt i allt detta så är Malin Berghagen dock oerhört glad och tacksam över vården och bemötandet som de fått på sjukhuset.

”Det har varit intensiva dagar och jag var rätt trött mentalt. Mycket information som har tagits in och samtal med fina människor. Just nu är jag förälskad i svensk sjukvård och deras anställda,” har hon skrivit på sin blogg.

Även på sin Instagram har hon passat på att dela med sig av varma ord gällande personalen på Karolinska.

”Personalen på Karolinska universitetssjukhuset vad skulle vi göra utan ert FANTASTISKA jobb!!,” skriver hon i samband med en bild på henne och Lasse.

Malin Berghagen, Lasse Berghagen
Foto: Instagram/ @mberghagen

Alla styrkekramar till dig, Lasse! Vi hoppas verkligen att du mår bättre snart!