Malin Berghagen slår tillbaka mot hårda kritiken – efter detaljen i bilden: ”Varför säger man så?”

I ett långt inlägg skriver Malin Berghagen om vikten av att lyfta fram varandras olika utseende och självbild på Instagram. Men efter bilden publicerats är det flera personer som kritiserat henne för hennes öppenhet. Nu ryter Malin Berghagen ifrån.

”Det var precis det här svaret jag väntade mig att få av någon”, skriver Malin Berghagen på Instagram där hon riktar kommentaren mot följarna.

Att gilla sin kropp precis som den är och motverka kroppshets, är något vi alla borde uppmärksamma mer. I ett öppet och personligt inlägg på sin Instagram skriver Malin Berghagen ärligt den kamp man kan känna inför sin egen kropp för hur den ser ut eller hur man skulle vilja se att den ser ut.

I inlägget skriver hon hur hon känner sig ”sårbar” inför att publicera en bild på sig själv, men att hon behöver det för att ”för att kunna älska mig själv där jag är”.

”I en 52 årig kvinnas kropp. Ni vet att man ibland säger ” Du ser ju fantastisk ut för din ålder”. Och jag tänker varje gång, ” Varför säger man så? Som ett slags förmildrande. Varför kan jag inte bara se fantastisk ut i min ålder?? På min kurser försöker jag att få mina elever att älska sig själv. Och jag lovar att jag kämpar varje dag med allt som förändras i min kropp. Varje muskel jag behöver träna mer. Varje rynka jag måste älska lite mer. Det är en ständig berg och dalbana mellan dålig dag och bra dag för mig också”, skriver Malin Berghagen.

Hon skriver också om hur hon befinner sig i Costa Rica där stränderna ständigt utmanar ”50 åringar med ungdomliga kroppar överallt”.

”Jag vill inte bli älskad för att jag är snygg för min ålder. Jag vill bli älskad för att jag är vacker, snäll, omtänksam, ärlig, modig, klok, lojal, kärleksfull och glad. Ja lite sexig också skulle kännas skönt. Och det i sin tur gör att även min kropp älskas. Så jag tittar på bilden… en mage som fött fyra barn. Ett ansikte som har skratt rynkor synliga och veck mellan ögonbrynen. Jag hade lätt kunnat retuscherat bilden för att orka se den bara inför mig själv. Jag är inte annorlunda någon annan. Jag är full av osäkerhet i åldrandet och kämpar varje dag med min spegelbild”.

”Förminska mig och mina känslor”

Men alla personer tycker inte om Malin Berghagens öppenhet.

”Men va f..n! Räcker det inte att din Martin ger dej komplimanger. Jag fattar inte grejen”, är en av kommentarerna.

I ett till inlägg svarar Malin Berghagen på kritiken.

”Det var precis det här svaret jag väntade mig att få av någon. Det du just nu gör är att förminska mig och mina känslor. Att det jag känner är fel. Du ger mig inte rätt att få känna det jag känner. Utan jag ska vara tacksam, sluta gnälla och tänka på alla som har det värre”, skriver Malin Berghagen och fortsätter:

”Du dömer mig och förminskar mig när jag pratar om min sårbarhet. I för mig MITT svåraste nakna jag när jag lägger ut en bild på mig oretuscherad. Som i MINA ögon och MIN skeva bild just denna vecka inte är perfekt. Men du fattar inte alls att det är inte har med min kropp på bilden att göra, den är bara verktyget. Utan det är mina nakna känslor som jag delar OM den. De viktigaste att se och hålla om. Och det var detta som var EXAKT det jag ville se i ditt svar och andras. De som kände igen känslorna och förstod känslan”.

Följarna backar upp Malin

Och flera personer backar upp Malin Berghagen med fina kommentarer.

”Usch tänk att det finns människor till allt. Strunta i dem Malin. För du är en fin person en jordängel känn bara det i ditt hjärta och njut utav att du är du.”

”Yes!! Bra inlägg! Du är äkta i en värld av kopior! Modigt att vara sårbar och visa känslor det är styrka det! Sedan är du ursnygg!”

”Tack Malin att du vågar dela med dig en liten bit av dig. Modigt! Och jag stärks och jag förstår”, är några av kommentarerna.

Fint av dig att våga vara så personlig och öppen! Tryck på Gilla-knappen om du också stödjer Malin Berghagens kamp mot kroppshetsen.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/YEIoszsDTPuu9Wiyb4A80uKPzcEki5RxTTv-KCHcV4sK99D_8gB8sg-CEGuUD_YM?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1180″ /]