Malin Berghagens första ord om skräckbeskedet – läkare fann tumör efter operation: ”Så rädd att jag skakade”

I slutet av förra året berättade Malin Berghagen att hon tvingats operera blindtarmen efter att ha kämpat med svåra smärtor.

Men nu i ett inlägg på bloggen berättar hon nu att läkarna dessutom gjorde en otäck upptäckt.

Nu berättar Malin om svåra hälsokampen.

”Det har hänt lite olika saker i mitt liv den senaste månaderna som påverkat mig på många olika plan”, skriver hon på bloggen.

När som helst kan livet förändras.

Ett besked kan vända upp och ned på hela livet på ett kort ögonblick.

I slutet av förra året berättade yogainstruktören och skådespelaren Malin Berghagen att hon fått opereras akut.

Efter att ha varit ute på en romantisk dejt med kärleken Martin kände hon hur någonting inte stod rätt till.

”När vi väl kom tillbaka hem så hade jag så ont att vi beslutade att åka in till akuten på SÖS. Ett dygn senare är jag nu en blindtarm fattigare men åter igen i en känsla av ödmjukhet. Personalen på sjukhuset har varit HELT magisk och så proffsiga och tålmodiga. Jag är i sådan full respekt!”, skrev hon då.

Hon avslutade med att skriva att upplevelsen gav henne en insikt.

”Tack alla som de senaste 48 timmarna har gjort mig ännu mer ödmjuk och full av beundran. Tack alla för en fin upplevelse av livet och en påminnelse om dess sårbarhet. Från blinda till blindtarm”, skrev hon.

LÄS MER: Tommy Nilsson och Malin Berghagens dotter Linn har vuxit upp – så här ser hon ut i dag

Otäcka upptäckten på sjukhuset

Men nu månader senare berättar Malin Berghagen mer om händelsen.

På sin blogg skriver hon hur hon har burit på någonting under en lång tid och att hon nu är redo att berätta sanningen.

När hon hade opererat blindtarmen gjorde också läkarna en annan upptäckt.

”Men det finns också något annat. Det bara familjen och närmaste vetat är att när jag akut opererades för blindtarmen i november 2020 hittade de en liten tumör längst ut på den. En väldigt liten men aggressiv sådan. De fick bort allt men jag blev två saker: väldigt rädd och extremt tacksam! Det var nämligen så att innan de opererade mig sa dom att jag kunde välja penicillin eller ta bort den för även om den var rejält inflammerad kunde det eventuellt botas med penicillin”, skriver hon och fortsätter:

”Dom rekommenderade mig dock att ta bort den. Eftersom jag typ aldrig använt penicillin och inte ville att den blev inflammerad igen, och då på en öde ö, så bestämde jag mig för att ta bort den. Förstår ni vad innerligt tacksam jag är idag över det beslutet? För tydligen berodde inte inflammationen i blindtarmen på tumören. Jag hade ren tur att dom hittade den som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla det”.

Sonens starka ord efter händelsen

Malin berättar vidare att efter ett samtal med sonen Christopher började hon tänka mer på händelsen.

Sonen påpekade henne att på grund av operationen hade hon fått några extra år på jorden och frågade henne hur hon skulle förvalta detta.

”Allt snurrade i huvudet med en blandning av lycka, ödmjuk tacksamhet men också rädsla att det fanns något mer i kroppen. Läkarna ville vara säkra att inget spridit sig även om chansen var liten så i förra veckan gjorde dom en grundlig röntgen där dom injicerade radioaktiv vätska i mig och gjorde sedan en magnetröntgen. Dom sa att de nu kunde se ALLT. Jag skojade med mina barn att jag nu var självlysande men egentligen var jag åter igen så rädd att jag skakade”, skriver hon.

Malin berättar vidare att hon ofta håller sin smärta inom sig och vågar inte öppna upp sig.

Läkarnas nya besked

Hon skriver att hon inte vill att sjukdomar ska definiera vem hon är.

”Så även om jag var rädd att de nu kunde hitta fler tumörer så väl där på Karolinska bestämde jag mig för att tänka positivt. OM jag inte hade fått blindtarmsinflammation så hade de inte hittat tumören som de nu tagit bort. Och tack vare att de hittade tumören fick jag nu en riktigt super röntgen från skallbenet till mitten av låren vilket vanligtvis är svårt att få så OM de nu hittar något mer bestämde jag mig för att känna tacksamhet för detta tillfälle och inte gnälla”, skriver hon.

Och glädjande nog fick hon nyligen ett nytt besked från läkarna.

”Och igår ringde min underbara läkare Ivan och berättade att de hittade ingenting. Alla mina värden såg dessutom normala ut. Så jag kunde verkligen andas ut”, skriver hon.

Vill ta tillvara på livet

Malin skriver att hon är extremt tacksam över det glädjande beskedet och att hon inser att hon hade tur.

Nu vill hon ta tillvara på livet till fullo.

”Jag ska fylla varenda dag med ödmjukhet och tacksamhet och vårda varje dag i mitt liv än mer nu än förut. Martin säger att tiden före jag hade turen att snubbla över en gömd tumör och tiden efter har verkligen en markant linje. Och det är så. För MÅNGA har inte den turen”, skriver hon och fortsätter:

Så varje dag sedan de hittade tumören bär jag min innerliga tacksamhet och ödmjukhet för ALLT. Men också ett tydligt fokus: Denna dag är första dagen på resten av mitt liv. Och ansvaret är mitt hur jag förvaltar det. Nu är NU. Och skäms på mig om jag gnäller. Och skäms på mig om jag inte tar tillvara på tillfällen som ges till att förverkliga drömmar. Och skäms på mig om jag inte är rädd om mig och livet och upplever det och mig själv fullt ut nu. Där är jag nu i hela mitt hjärta.

Så starkt att du berättar om detta Malin. Våra styrkekramar till dig, och vi är så glada att du mår bättre!