Malin Berghagens ilska – 19 månader efter Lill-Babs bortgång: ”Mammas vilja är värd att kämpa för”

Malin Berghagen sätter ner foten.
Efter mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons död kan familjen bli av med lägenheten – vilket upprör henne.
Mammas vilja är värd att kämpa för, skriver Malin Berghagen i sin blogg på Femina.

Det har nu gått lite mer än ett och ett halvt år sedan en av våra mest folkkära artister Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort, 80 år gammal.

Det var den 3 april 2018 som en av vår tids största stjärnor världen. Barbro ”Lill-Babs” Svensson lämnade ett liv fullt av glädje, underhållning och framför allt: Massor av kärlek.

Förutom en fantastisk sångkarriär lämnades också hennes tre döttrar – Malin, Kristin och Monica.

Efter Barbros död har de flitigt arbetat med att hålla sin mors minne vid liv, bland annat i Järvsö vid hennes egna Lill-Babs museum.

I oktober 2017 förklarade Malin att hon skulle flytta hem igen med sonen Isak – bland annat för att kunna vara närmare sina föräldrar.

Malin Berghagen och mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Arkivfoto: Bertil Ericson / TT

– Det känns jättebra att bygga upp ett hem i Stockholm där barnen kan känna att även när jag är ute och reser eller är här på Mallorca, så kan de krypa upp i mammas soffa, sade Malin Berghagen då till Expressen.

Bara ett halvår senare hade ”Lill-Babs” lämnat oss, och Malin har länge varit öppen med den svåra känslosamma kampen därefter. Tv- och författarprofilen har i blogginlägg och på sociala medier bland annat berättat om den fina upptäckten hon gjorde i Barbros hem då de skulle städa ur.

Malin Berghagen: ”Jag tycker det är tramsigt”

Men nu går Malin en annan kamp som upprör henne. Enligt Berghagen så sätter hyresvärden käppar i hjulet – för att hon ska kunna bo i Barbros lägenhet.

”Enligt lag så får man inte ärva en hyresrätt och trots att jag flyttade hem från Mallorca för att vara nära min mor och skrev mig på hennes adress hos henne så anser inte hyresvärden att det är tillräckligt.”, skriver Malin Berghagen på sin blogg.

Hon fortsätter:

”Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är okej. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta.”, skriver Malin Berghagen.

Situationen frustrerar Malin – håller modet uppe

Samtidigt förklarar Malin att hon inte ger sig i första taget. Nu väntar familjen på ett besked från hyresnämnden. Hon fortsätter att flytta hem saker från Mallorca till Stockholm, men tills vidare får de förvaras på ett lager.

”Fast vi ger oss inte. Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades. Nu är fallet i hyresnämnden. Trist men som mormor sa, skam den som ger sig.”

Hon förklarar att situationen är frustrerande, men försöker hålla modet uppe och konstaterar att hon är frisk, lyckligt kär, har fantastiska barn och ett jobb.

”Så jag får helt enkelt fokusera på det jag har istället för det jag inte har. Det hade mamma gjort.” skriver Malin.

Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Folkkära profilerna som lämnat oss 2019