Foto: Instagram, TV4

Malin Berghagens känslosamma nummer – hyllningen till pappa Lasse

Under lördagskvällen stannade Diggiloo-turnén till Ulriksdals slott, i Stockholm.

Då passade Malin Berghagen på att gå kliva upp på scenen och framföra två av pappa Lasses klassiska nummer.

Vilken lycka! Så mycket kärlek!”, skriver Malin på Instagram.

Malin Berghagen är dotter till två av Sveriges allra största och mest folkkära musiker – Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Dottern har däremot valt att gå en annan väg än sina föräldrar. Malin är en riktig mångsysslare, hon poddar, bloggar och har även skådespelat.

Men något som är allt mer ovanligt är att se Malin Berghagen stå på scenen och sjunga. Det var inte förrän hon medverkade i ”Masked Singer”, som svenska folket verkligen fick höra hennes ljuvliga stämma på riktigt.

En av anledningarna till att Malin inte har satsat på en karriär inom musik är att hon helt enkelt har scenskräck. Det berättade kändisdottern i samband med uttåget ur programmet.

– Framförallt kändes det som en personlig seger gentemot mig själv. För 20 år sedan när jag var på teatern hade jag ganska mycket scenskräck och var orolig och nojig och så. Jag har känt att jag har velat ha revansch mot min egen rädsla, sa Malin i Nyhetsmorgon.

Vidare berättade Malin hennes medverkan i programmet tände en gnista inom henne och att hon efter det sjöng mer än någonsin.

Malin Berghagen förlorade båda föräldrarna på kort tid

De senaste åren har varit tuffa för Malin Berghagen.

För sex år sedan drabbades hennes mamma, Lill-Babs, av hjärtsvikt och fick dessutom beskedet att hon hade cancer. Drygt en månad senare, den 3 april, somnade sångerskan in.

Efter att ha haft sin pappa, Lasse Berghagen, som stöd under fem år, blev även han sjuk förra året. Lasse var planerad för en sommarturné 2023, men tvingades avbryta efter att ha drabbats av hjärtproblem.

Hans hälsa försämrades snabbt, och den 19 oktober samma år tog han sitt sista andetag, omgiven av sin familj.

Efter Lasses bortgång har han hyllats i flera sammanhang, bland annat på ”Allsång på Skansen” där Pernilla Wahlgren framförde ”Teddybjörnen Fredriksson” med nallen som hon fått låna av Malin.

Malin Berghagens hyllning till pappa Lasse Berghagen i Diggiloo

Och nu har det varit ännu en hyllning för den oförglömliga allsångsledaren. När Diggiloo-turnén kom till Stockholm framfördes flera av Lasse Berghagens mest älskade låtar.

Denna gång var det Malin Berghagen själv som stod på scenen för att sjunga sin pappas klassiker.

Med mikrofonen i ena handen och teddybjörnen i den andra inledde hon hyllningen med ”Teddybjörnen Fredriksson”. Sedan ledde hon publiken i allsång med ”En kväll i juni” – båda låtar skrivna av Lasse till sin dotter.

Inte ett öga torrt”, skrev Jessica Wahlgren efter Malins känslosamma framträdande.

I en video på Instagram ser man hennes glädje och stolthet när hon framför just ”En kväll i juni” med ett stort leende.

Vilken lycka! Så mycket kärlek! Tack Diggiloo och tack Stockholm för en fantastisk kväll!!”, skriver Malin på Instagram.

Så fint att du fick framträda till Lasses låtar, Malin. Vi alla saknar honom så mycket.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev