Malin Berghagens känslosamma ord – stödet efter Lasses insjuknande: "Innerligt tacksam"
Malin Berghagen, Lasse Berghagen

Malin Berghagens känslosamma ord – stöttas av vännerna efter nyheten om pappa Lasse: ”Innerligt tacksam”

Att ha vänner som finns där genom vått och torrt är verkligen en ynnest. Något Malin Berghagen nu visar sin tacksamhet över, efter tuffa tiden med hennes pappa Lasse Berghagen inlagd på sjukhus.

När man går igenom något svårt eller en tuff period i livet kan man känna sig både ledsen, vilsen och ensam.

Men för den som har en sann vän vid sin sida kan smärtan nästintill halveras.

Det är hos vännerna som man kan gråta ut, få stöd, uppmuntras, och få en varm kram när det behövs som allra mest.

Läs mer: Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lasse Berghagen – efter folkkäre stjärnans kamp på sjukhus

Lasse Berghagen på sjukhus

Malin Berghagen delade nyligen med sig av sin stora tacksamhet till sina vänner efter pappa Lasse Berghagens tid på sjukhuset.

Det var i somras som den folkkära artisten började må dåligt och tvingades till sjukhus. Detta till följd av att hjärtat, som han tidigare opererat, började spöka.

STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen aktuell med biografin Hej Livet! Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Efter en tid stod det då klart att han behövde opereras igen. Men dessvärre uppstod det komplikationer som gjorde att han tvingades bli nersövd.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, berättade dottern Malin för Aftonbladet i början av september.

Reste till Rhodos

Därefter har familjen kommit med en del uppdateringar gällande stjärnans mående, och för en tid sedan begav sig Malin på en utlandsresa till Rhodos, Grekland.

Beslutet att åka iväg i samband med Lasses sjukdom var dock inte enkelt.

”Solen går ner i väster på den ö jag besökt så många gånger. Jag står stilla och betraktar det vackra. Jag trodde aldrig jag skulle komma iväg hit. I tisdags var planen fortfarande att Kristin [Kaspersen] skulle åka själv och vi hade lagt upp en struktur med de ledare i yoga som redan fanns på plats. Så har mina senaste tre veckor varit. Struktur, ’ifall att’ planering har varit en del av min dag. Att jag även fick kristallsjukan igen samma dag som pappa opererades har gjort att livet känts … vingligt på många sätt. Men så började allt bli stabilare på hemma plan och kristallerna la sig till rätta igen och jag vågade ta beslutet att åka. Med vetskapen att Rhodos ligger bara 3,5 timme bort med flyg,” skrev Malin på sin blogg för några dagar sedan.

Malin Berghagen, Lasse Berghagen
Foto: Instagram/ @mberghagen

Läs mer: Lill-Babs vill sjunga med dottern Malin Berghagen – speciella låtvalet får tårarna att rinna

”Jobbigt att gång på gång förklara hur man mår”

Men även om det var ett svårt beslut så verkar det definitivt som att Malin haft det bra. Och nu delar hon med sig av sin stora tacksamhet över vännernas fina stöd under den tuffa tid som hon just nu går igenom.

”Det är så viktigt att ha en rumskamrat så är både inkännande och en initiativtagare. Framförallt när du väljer att åka på en återhämtningstresa. Nu jobbar ju jag men är så pass rutinerade efter 25 år att jag kan få egen tid också. Det är en sådan bra träning för alla som åker iväg så här att inte vara egoistisk. Att komma ihåg att alla som valt att boka denna resan inte är här för att ta hand om andras sörja, problem eller ångest som finns hemma. Och också vara klok nog att inte ställa för mycket frågor för alla samtal är inte alltid befriande. Det är jobbigt att gång på gång förklara hur man mår eller vad som hänt. Det är en konst att känna in vad vi själva behöver och vad våra medresenärer behöver,” skriver hon på sin blogg.

Malin Berghagen
Foto: TV4

I samma inlägg skriver hon hur fint det är med balansen i gänget som hon är där med.

”Som vår fina vän Tine sa, ’Jag har inte frågat om din pappa för jag tänkte att du pratar om det när det känns rätt för dig.’ Asså så klockrent! Så innerligt tacksam över den grupp som nu är med oss för de är alla på en plats där de fokuserar på sig själva och behöver bara mig och Kristin som ledare där på våra pass. Men även där på passen är de så fokuserade på egen läkning. Och jag är så tacksam över mitt lilla tjejen gäng med Kristin, Pia, Tine och Agneta som gör sitt eget arbete men också känner in varandra. Att hitta balansen med att prata, lyssna och vad som sägs. Ibland behöver vi ju inte alltid prata av oss utan egentligen slippa påminnas om problemen. Få skratta en stund.”

Så fina och kloka ord! Alla styrkekramar till familjen, och vi alla håller tummarna för att Lasse mår bättre snart.