Malin Berghagens oro – efter stora krisen: ”Vill inte hamna i den situationen igen”

Malin Berghagen, 53, hade ”absolut ingenting” när hon skilde sig från Tommy Nilsson.

Nu berättar den folkkära skådespelaren hur hon tvingades börja om med sin ekonomi – efter uppbrottet från artisten.

– När jag skilde mig från Tommy hade jag ingenting. Jag hade inte ens pensionssparande, och jag upplever fortfarande att jag tycker det är jobbigt när pengar styr mitt liv så väldigt mycket, säger Malin Berghagen i podcasten ”Fundamentalt”.

Kärleken spirade mellan artisten Tommy Nilsson och skådespelaren Malin Berghagen. De var ett av Sveriges mest omskrivna par i slutet på 90-talet och fick upp ögonen för varandra i samband med att Tommy uppträdde på Hamburger Börs i Stockholm.

©SCANPIX/SWEDEN, 1997-04-17. Malin Berghagen och Tommy Nilsson. Foto: Pawel Flato/SCANPIX/TT

Tommy Nilsson var då en av Sveriges mest populära artister tillika schlagervinnare – samtidigt som Malin hade synts i flera långfilmer.

Äktenskapet höll i 14 år och de fick två barn tillsammans. Men Malin och Tommy är fortsatt bra vänner. Tommy var till exempel en av de som sjöng då Malins mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, begravdes den 28 maj 2018 i Järvsö kyrka.

I en stor intervju med podcasten ”Fundamentalt” öppnar Malin Berghagen nu upp om tiden efter uppbrottet från före detta maken, artisten Tommy Nilsson. Hon berättar hur det kan vara på det ekonomiska planet, när man går igenom en skilsmässa.

”Man är ju så beroende av sin partner”

– Man är ju så beroende av sin partner. Och jag visste definitivt att jag har inga sparade pengar, allt hade gått till att betala skulder som hade kommit på efterslänten för honom, säger Malin Berghagen i podcasten ”Fundamentalt”, enligt Aftonbladet.

Efter det att paret bröt upp och skilde sig 2007 hade Berghagen ”absolut ingenting”, säger hon i podcasten.

– Man går in i ett äktenskap och man lever nära en person och sedan hade vi det lite trassligt och det var lite skulder och så vidare. Och jag var ju hemmafru och ville vara med barnen. Sedan blev det så att vi inte klarade att leva tillsammans. Och då står man ju alltid i det här dilemmat som många gör att ”kommer jag att klara mig om vi inte lever tillsammans?”, säger Malin Berghagen.

Bodde på rivningskontrakt

Till en början bodde hon på rivningskontrakt i ett och ett halvt år. Samtidigt som hon fick jobb som skådespelare, inom yoga och dubbade filmer. Stegvis gick det bättre, och Malin valde så småningom att flytta till Järvsö.

– Jag försökte få ihop alla bitar och det gick tillräckligt bra. Jag kände att det var ganska dyrt att bo i Stockholm, och hade inga problem med att resa mellan Järvsö och Stockholm, så jag köpte mitt hus uppe i Järvsö. Så byggde jag upp det, steg för steg, bit för bit. Jag är lite fortfarande där, jag bygger upp min grund och är lite försiktig, för jag vill inte hamna i den situationen igen.

I dag lever hon med sin sambo Martin och förklarar att de har god koll på sin ekonomi, som de bland annat koordinerar via en app.

Lyssna på hela intervjun med Malin i podcasten här.

Jag tror att många kan känna igen sig i din berättelse Malin, så starkt att berätta! Dela gärna vidare för att hylla hennes mod.