Malin Berghagens utspel – därför har hon tröttnat på högljudda miljöaktivister: ”Värderar inte…”

Under de senaste åren har miljöfrågan stått högt upp på dagordningen, inte minst under Greta Tunbergs många strejkar.

Men enligt Malin Berghagen har miljöaktivister börjat gå för långt, vilket har gjort att hon tröttnat helt på deras engagemang.

”För mig är en ilsken, elak miljöaktivist värre än en snäll bilkörande inte fullt så medveten aktivist”, skriver hon i ett blogginlägg.

Klimatförändringar påverkar oss överallt i världen. Efter den extrema värmen i landet förra sommaren med extrem torka, fick vi verkligen se hur långt påverkan på miljön verkligen har kommit.

Detta har gjort att frågor gällande miljö har blivit en prioriterad fråga som många politiker lyft men framförallt aktivister, inte minst med vår fantastiska 16-åriga Greta Tunberg.

Men debatten gällande miljön tycker Malin Berghagen har gått för långt.

Malin Berghagen: ”Miljön utanför oss är ett långt projekt”

I ett blogginlägg skriver hon att miljöaktivisterna har börjat bli för aggressiva, enligt henne.

– Vilket förvånar mig. God miljö handlar ju inte bara om den värld som är utanför oss. Utan också den inom oss. Vad vi skapar för känsla i varandra med skuld och dömande. För mig är en ilsken, elak miljöaktivist värre än en snäll bilkörande inte fullt så medveten aktivist. För miljön utanför oss är ett långt projekt, skriver Malin Berghagen på sin blogg.

Malin Berghagen som har gjort en flytt till Mallorca skriver att flyget nu har blivit en ny last, men att hon kompenserar detta genom att ha sålt sin bil.

”Jag värderar inte i hur mycket folk skriker”

Hon skriver vidare att det är viktigt att man gör så gott man kan utifrån sina egna förutsättningar och att det hjälper inte att skrika ut sitt budskap.

”För jag värderar inte i hur mycket folk skriker att vi måste vara rädda om miljön. Jag värderar hur mycket vi är empatiska och omtänksamma i ALLT. Från att stänga av vattnet när du borstar tänderna till att dra ner på flygandet. Till att resa dig upp för en äldre på bussen och hämta kaffe till en kollega”, skriver hon och fortsätter:

”Jag älskar att DU gör så gott du kan. Jag tackar för att du försöker att varje dag göra aktiva val för en bättre miljö. På insidan och utsidan”, skriver Malin Berghagen.

Håller du med Malin Berghagen? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.