Malou von Sivers kris med maken Sten

Malou von Sivers och maken Sten Haage har levt tillsammans genom vått och torrt under många år.

Nu berättar Malou mer om när äktenskapet krisade.

Om man tänker på orden ”svenska tv-intervjuer” så dyker säkerligen Malou von Sivers upp i huvudet direkt hos de flesta. Under sin karriär har hon intervjuat enormt många människor, däribland mer eller mindre hela kändis-Sverige.

Som ung vuxen började Malou von Sivers studera journalistik på Poppius journalistskola i Stockholm. Efter utbildningen fick hon i början av 80-talet jobb på Kvällsposten och Aftonbladet. Hon blev känd för sina spännande reportage där hon wallraffade, bland annat inom vården, för att berätta om vad som händer inifrån verksamheterna.

1990 var hon med och startade TV4. Två år senare drog hon tillsammans med Bengt Magnusson igång tv-programmet Nyhetsmorgon, som till en början hette Gomorron. Programmet blev en succé – så pass att det sänds än idag dagligen.

Livet med maken

Malou är sedan 1993 gift med kärleken Sten Haage. Paret firade 31-årig bröllopsdag i somras. Men faktum är att Malou och Sten varit tillsammans längre än så. De träffades nämligen 1978 – i år har de alltså varit tillsammans i 46 år!

Malou och Sten har tre barn ihop som alla är vuxna idag. Det är barnen Sebastian, Malcolm och Julia. I augusti 2022 välkomnade sonen Sebastian en son som han har tillsammans med flickvännen. Det var första gången som Malou von Sivers blev farmor!

Krisen med Sten

Nyligen gästade Malou von Sivers intervjupodden 24frågor där hon bland annat fick frågor kring hemligheten bakom sitt långa äktenskap med maken Sten.

– Attraktion, att den måste väckas hela tiden. Acceptans. Att prova gå i någon annans skor. Jag har fått vara väldigt försiktig, kan inte säga vad som helst. Så som jag är uppfostrad med i ett hem där man bara skriker rakt ut, det hade aldrig gått. Då hade vi inte levt tillsammans, säger Malou i podden.

Vidare så berättar Malou att samtalen i hemmet ofta kretsar kring samhällsfrågor och litteratur. De bråkar aldrig om sysslor i hushållet, däremot har de bråkat en del om annat. Ett tag var det faktiskt så illa att de funderade på att separera, vilket fick dem att att gå i terapi under flera omgångar. Där fick Sten frågan om hur det var när han träffade Malou för första gången.

– Då var det väldigt verksamt. Från den här knuten som vi var i förflyttades man tillbaka. Och så fick jag göra samma sak och vi grät och grät. När vi gick ut därifrån tänkte vi ”vad var det vi kom hit för”.

Idag går inte Malou och Sten i parterapi längre och de lever nu lyckligt tillsammans.

Malou von Sivers med maken Sten Haage
Malou von Sivers med maken Sten Haage. Foto: Anders Wiklund/TT

LÄS MER: