Mandelmanns om tuffa året: ”Ville verkligen hoppa ut genom sjukhusfönstret”

2020 var ett år som ställde många på prov. Det vet folkkära tv-paret Mandelmann allt om. Mitt under pågående pandemi tvingades paret stänga igen sin älskade gård, samtidigt som Gustav genomgick en smärtsam knäoperation som begränsade hans möjlighet att gå.

– När man gör saker tillsammans så blir man stark. Börjar man gå parallellt med varandra då tappar man kärleken, säger Marie Mandelmann till Expressen.

Med ett riktigt bra år på gården i ryggen kom det att dala rejält för Mandelmanns under 2020. Förutom att pandemin tvingade paret att hålla gården stängd för resten av året så opererades Gustav Mandelmann, och fick försämrad mobilitet. Detta gjorde att Marie fick dra ett tyngre lass på gården. 

För Expressen berättar Marie att Gustavs knäoperation var mer omfattande än de räknat med, och att makens knä fortfarande svullnar upp. Detta trots att det gått drygt ett år sedan operationen. 

Paret Mandelmann. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Ville hoppa ut genom fönstret

Gustavs knäproblem började med en artros som utvecklades efter många år av jordbruk. När det var som värst kunde han inte gå normalt och var tvungen att ta många smärtstillande tabletter regelbundet.

– Jag ville verkligen hoppa ut genom sjukhusfönstret, säger Gustav Mandelmann om smärtan.

Förutom Gustavs värkar har gårdens ekonomi tagit en negativ utveckling under året som gått. 

Mandelmanns fick stänga gården

För att minska risken för smittspridning valde paret att hålla gården stängd för resten av 2020, efter att pandemin brutit ut. De fick också lov att skära ner på säsongsanställda och annan personal. 

Men trots detta ser paret ljust på tiden som kommer, då de anser att det kunde varit värre. 

Foto: TV4

Marie Mandelmann: Viktigt att göra saker tillsammans

Ett tag såg det ut som att det inte kunde bli någon ny tv-säsong, men trots Gustavs knäsmärtor lyckades de genomföra inspelningarna efter många om och men. 

Just tv-inspelningen på gården tror Marie varit bra för relationen i tider då man är begränsad. Hon lyfter vikten av att göra saker tillsammans som par, och ha roligt. 

– Det är viktigt att hitta gemensamma projekt i vardagen, och hjälpas åt i det. Börjar man tappa det, då börjar man svaja lite.