Måns Zelmerlöw glömmer aldrig Lasse Berghagens råd – fick inte göra en sak framför kamerorna: ”Väldigt viktigt”

Lasse Berghagen gick bort i oktober förra året och vi är många som saknar den folkkära stjärnan.

Måns Zelmerlöw är en av många som har fina minnen av Lasse – så löd hans viktiga råd till Måns innan han tog över Allsång på Skansen.

Det var den 19 oktober som den tragiska nyheten slog ned som en bomb över hela landet – Lasse Berghagen var död.

Sommaren innan hade Lasse drabbats av en hjärtsjukdom, som senare skulle leda till hans bortgång. Han blev 78 år gammal.

Lasse Berghagen var verkligen en man av folket och hade vänner vart han än gick.

Allsång på Skansen är nog det som de allra flesta minns Lasse för. Mellan åren 1994 till 2003 höll han i Allsången varje sommar fram tills att Anders Lundin efterträdde honom.

Med sin blåa kavaj och härliga framtoning förnyade Lasse programmet från grunden. Än i dag är hans ”Stockholm i mitt hjärta” signaturmelodin.

En av de som minns Lasse med mycket värme är Måns Zelmerlöw, som själv var programledare för programmet mellan 2011 till 2013.

Lasses råd till Måns

När Nöjeslivet träffade Måns Zelmerlöw inför hans julshow ”Tomten och bocken rider igen” med Per Andersson förra året låg Lasse inne på sjukhus.

Då berättade stjärnan hur mycket Lasse betytt för honom.

– När jag tillträdde som allsångsledare var jag 24, och Lasse var otroligt stöttande då. Han gav mig hur många tips som helst så han har ju verkligen betytt mycket, sade Måns.

I samma intervju förklarade han vilka tips han fått av Lasse, som han minns än idag:

– Bland annat att jag aldrig fick ha handen i fickan på scenen. Det var väldigt, väldigt viktigt. Sen var det liksom bara om hur man skulle bilda en familj med publiken på Skansen. För det gjorde han ju verkligen.

Fina orden om Lasse

Efter att Lasse Berghagen somnat in för gott så skrev Måns Zelmerlöw ett meddelande till Nöjeslivet:

– Lasse var en stor förebild för mig och en av de vänligaste, varmaste människor jag mött. Han kunde allas namn, mindes deras historia och intresserade sig för varenda ord de sa. Han kommer vara enormt saknad, skriver han.

Du är för evigt saknad Lasse.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev