Marcus Oscarssons fina ord om vännen Jesper och sjukvårdspersonalen i Sverige: ”Ni är guld värda!”

Trots långa vårdköer till exempelvis prostatacancer runt om i landet, sticker ett sjukhus ut från mängden – nämligen Uddevalla sjukhus som på två år lyckats halvera tiden från remiss till operation.

I ett klipp som TV4 publicerat för att uppmärksamma nyheten har tv-profilen Marcus Oscarsson passat på att hylla sin vän som intervjuas i klippet.

”Det är så värmande att se sjukvårdspersonal som satsar”, skriver Marcus Oscarsson på Facebook.

 

Den svenska sjukvården är något vi alla har olika erfarenheter av, bra som dåliga. Nu uppmärksammas Uddevalla sjukhus för att trots långa vårdköer ha lyckats halvera tiden från remiss till operation från 150 dagar till 61 och blivit snabbast i landet, enligt TV4. 

Nu vill tv-profilen Marcus Oscarsson uppmärksamma detta glädjebesked och vän som medverkar i tv-klippet.

”Jag är stolt över min vän Jesper Swärd som är sektionsansvarig och överläkare vid Uddevalla Sjukhus som genom en ambitiös och patientfokuserad satsning på två år har lyckats halvera tiden från remiss till operation för prostatacancer från 150 dagar till 61 och blivit snabbast i landet”, skriver Marcus Oscarsson på sin Facebook.

https://www.instagram.com/p/BXCnjI9BE43/

”Ligger mig varmt om hjärtat”

Marcus berättar vidare hur sjukvården har en speciell plats i hans hjärta.

”Sjukvården är ett politikområde som ligger mig varmt om hjärtat och det är när vi är som svagast vi behöver stödet som mest. Det är så värmande att se sjukvårdspersonal som satsar och som lyckas stort inom ett område Sverige prioriterade högt inför valet och som givetvis är fortsatt otroligt viktigt oavsett vem som sitter i regeringen”, skriver Marcus Oscarsson i inlägget och fortsätter:

”Ni som arbetar med de som blivit sjuka och behöver hjälp har ett av de allra finaste yrken jag kan tänka mig liksom all personal inom äldreomsorgen. Jag vill även nämna alla inom veterinärvården. Att hjälpa andra – såväl människor som djur – är fantastiskt. Grattis till Jesper och hans medarbetare – Ni är guld värda!”

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11961286″ /]

Och visst kan man inte annat än hålla med Marcus! Sjukvården och du är guld värda! Dela och gilla om du liksom Marcus uppskattar sjukvården.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6E5OGzY1rirSd-U3rox8cgX93HukgtWAUU-QJuBf7yGIIDJWgOszuRKTpL73XOax?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]