Maria Forsblom hyllas stort efter beslutet för sjukvården – TV4-profilens ärliga ord: ”Efter fyra år…”

Maria Forsblom

Foto: TV4 & Instagram

Till vardags brukar tittarna kunna se Maria Forsblom i TV4:s Nyhetsmorgon.

Nu skickar TV4-profilen ett budskap till svenska folket.

”Man ger och man får här i livet”, skriver Maria Forsblom på Instagram.

Till vardags brukar tittarna se Maria Forsblom, 34, i TV4:s flaggskepp ”Nyhetsmorgon”. Där är hon en av programledarna som förgyller morgnarna med intressanta samtal, nyhetsuppdateringar och tips för vardagen.

När kollegan Soraya Lavasani gick på mammaledighet bildade Maria Forsblom och Martin Järborg under en längre tid ett fantastiskt radarpar i programmet. Duo hyllades av tittarna för glädjen de spred i tv-rutan.

– Jag tror att vi var så trygga med varandra att vi kunde vara 100 procent oss själva. Man litade på att den andra skulle förstå en och fortsätta på det spår som man hade börjat på och att den andra skulle förstå skämtet, sa Maria till Hänt när duons tid som parhästar var över.

Foto: TV4

Hyllade kollegan Martin

När kollegan Soraya Lavasani återvände till jobbet i Nyhetsmorgon splittrades Maria och Martin. Känslorna var då delade men Maria var mest glad över att ha Soraya tillbaka. Samtidigt passade hon på att hylla Martin – efter tiden ihop.

– Martin kan trycka tre svarta koppar före startvinjetten har gått! Han hade även den goda och snälla vanan att skriva ut bådas manus medan jag satt i sminket. Dessutom stod ofta en kaffekopp bredvid manusbunten när jag kom inspringandes från sminket i sista sekund. Fin kollega va?, sa Maria till Hänt.

Marias uppmaning på Instagram

Under sommaren har Maria sedan varvat arbetet i Nyhetsmorgon med semester och andra saker som man kanske inte har tid med under andra delar av året.

Nyligen delade hon även med sig av ett glädjebesked på Instagram och passade även på att skicka en uppmaning till svenska folket.

”Äntligen! Efter fyra år med för lågt blodvärde för blodgivning är jag nu på godkänd nivå.
Värt att tänka på: blod kan inte tillverkas på konstgjord väg så sjukvården – och framförallt patienterna är beroende av friskas solidaritet. Man ger och man får här i livet”, skriver TV4-profilen på Instagram.

Inlägget får starka reaktioner

Bilden möttes av många kommentarer och bland Marias följare var det flera som visade sin tacksamhet samtidigt som de belyste vikten av TV4-profilens gärning.

”Fick 55 påsar blod i samband med stroke för snart nio år sedan vid 42 års ålder. Mina fyra barn hade inte haft någon pappa om det inte fanns blodgivare”, kommenterade en följare.

”Varmt tack Maria, du och andra blodgivare ger liv”, skrev en annan.

”Heja dig Maria. Bra jobbat”, skrev en tredje.

Håller ni med Maria? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version