Maria Forsbloms vågade beslut med familjen – tuffa tiden efter förändringen: ”Läskigt”

Maria Forsblom har varit en del av redaktionen på TV4:s Nyhetsmorgon i tio år. På senare år har hon även blivit en av de programledare som syns oftast i rutan.

I en intervju med Leva & Bo öppnar hon upp om henne privatliv, någonting vi inte är vana att se och höra så mycket om.

Bland annat fokuserar hon mycket på ett beslut som hon och resten av familjen fattade för fem år sedan – då de flyttade från lägenhet till villa. Det var ett stort beslut för Forsblom.

– Att köpa villa var lite läskigt. Jag kunde ingenting om hus, säger hon.

För den som frekvent brukar slå på Nyhetsmorgon på morgnarna är Maria Forsblom, 37, inte något okänt namn. Programledaren från södra Stockholm har varit involverad i arbetet kring produktionen sedan 2013 och har själv lett programmet i flera år.

Ofta sänder hon ihop med kollegorna Anders Pihlblad eller Sofia Geite.

Maria Forsblom
Foto: TV4

Arbetet tar upp en stor del av hennes liv – exempelvis avslöjar hon i en intervju med Leva & Bo att hon tillbringar fyra-fem timmar varje kväll med att förbereda sig inför morgonsändningen nästa dag – men som småbarnsmamma är det klart att familjelivet är oerhört viktigt för henne.

Läs mer: Anna Brolins pussbild med TV4-kollegan – orden efter intima draget: ”Tack”

Var inget enkelt val

Det var faktiskt tack vare Maria Forsbloms varma känslor för familjen som hon, sambon Emil Hägglöf och sönerna Matheo och Milian valde att flytta ut till Ekerö för fem år sedan.

Hennes föräldrar bor nämligen bara ett stenkast från det hus som hon och Emil köpte när de hade bestämt sig från att flytta ifrån sin trerumslägenhet i Nacka.

– Vi hamnade i samma kvarter som mamma och pappa, som bor sju lyktstolpar bort. Jag älskar det! Vissa kanske tänker att det är dags att klippa navelsträngen. Medan de funderar på det umgås jag med några av dem jag älskar allra mest, säger hon i Leva & Bo.

Men hon medger att det inte var ett helt enkelt val att lämna bekvämligheten av att bo i en lägenhet för att i stället bryta ny mark i det så kallade ”villalivet”.

– Att köpa villa var lite läskigt. Jag kunde ingenting om hus och visste till exempel inte när man ska måla om ytterväggarna, hur elen går, hur man ökar och sänker trycket i luftvärmepumpen eller hur man installerar robotgräsklipparen. Det är väldigt mycket som skiljer sig från att bo i lägenhet, säger hon.

Läs mer: Maria Forsbloms förvandling – stjärnan hyllas stort efter förändringen i utseendet: ”En skönhet”

Forsblom: ”Vem kunde tro det?”

Nu har familjen bott ute på Ekerö i fem år, så visst har de kommit till rätta sedan länge. Maria Forsblom blir en mer van och trygg villaägare för varje år som går.

Beslutet, som alltså var lite läskigt, verkade i slutändan ändå ha varit helt rätt.

Maria Forsblom
Foto: TV4

– Nu känner jag banne mig att jag börjar bli ganska bra på saker. Jag har lärt mig att ta in och ut robotgräsklipparen, klippa häckar, spackla, slipa och måla om väggar, byta filtret i luftvärmepumpen och hur man stänger ner säkringarna när proppen går. Jag kan byta batterier till ringklockan och håller koll på kranarna till sommarvattnet. Vem kunde tro det för fem år sen? Inte jag i alla fall!, säger hon.

Vi förstår att det kändes ovant med flytten i början, Maria. Vilken tur att allting känns bra nu i huset och med familjen. Du är en stjärna i Nyhetsmorgon!

Dela gärna artikeln, gilla och kommentera!