Maria Lundqvists ord om det svåra i uppväxten – berättar om utanförskapet: ”Förstod aldrig varför”

Maria Lundqvist är en av Sveriges mest uppskattade skådespelare.

Hon har synts i mängder av filmer, serier och föreställningar genom åren och berört tittarna ända in på djupet.

Framgången har varit ett faktum för den folkkära Maria, men när hon var liten var det inte alltid enkelt.

Under skolgången utsattes hon för mobbning och för Femina har hon berättat hur det präglat henne idag,

– Jag likställde mig tyvärr med känslan att jag inte dög, säger hon till sajten.

”Heartbreak hotel”, ”Sally”, ”Änglagård”, ”30 grader i februari”, ”Bröllop, begravning och dop” och ”Bombay Dreams” är bara några av alla succéer i Maria Lundqvist meritlista.

Genom åren har hon blivit en av Sveriges med etablerade och välkända skådespelartalanger.

Foto: Wikimedia commons/ Frankie Fouganthin

Hon har en förmåga att ta sig ann roller på ett fantastiskt sätt med både värme och genuinitet.

Maria Lundqvist tillhör en de få som både kan erbjuda skratt tills det värker i magen och samtidigt bemästra en allvarsam roll där varje ord hon säger känns.

Det har lett till att hon idag är en enormt älskad person hemma i de svenska tv-sofforna.

Maria Lundqvist bok

Just nu turnerar stjärnan med soloföreställning ”Om att våga flyga” och hon är även aktuell som debutförfattare till en bok med samma namn.

De båda handlar om Maria Lundqvist liv, och hur hon blivit den hon är idag, berättar hon för Femina.

– Jag tror många människor kommer att känna igen sig i bokens olika kapitel. Det är inte en uppseendeväckande bok med en massa avslöjanden om andra skådespelare, den handlar mer om mammor och farmödrar och om livet som gjorde mig till den kvinna, syster, dotter och skådespelare jag är i dag, säger hon till sajten.

Men hon går även in på livets motgångar och barndomen.

Maria Lundqvist om mobbning

Bland annat utsattes Maria under skolgången för mobbning, något som hon idag kan se tillbaka på.

– Som liten förstod jag ju aldrig vad det var för dåligt med mig. Jag förstod aldrig varför jag blev så retad. Jag likställde mig tyvärr med känslan att jag inte dög. Hade jag varit mer vuxen, klokare och erfaren så hade jag sagt till mig själv att ”det där har med dem att göra, det har ingenting med mig att göra”, säger hon till Femina.

Ett av sätten som detta format henne på är att det gjort henne extra uppmärksam på att aldrig låta någon annan hamna i den sitsen.

Att bli retad eller inte känna att man bli sedd kan verkligen sätta sina spår. Maria försöker därför allltid göra sitt bästa för att motverka det.

– Det utanförskapet som jag kände då vill jag aldrig utsätta någon annan för. Det har gjort mig till en mer uppmärksam människa, en människa som vill bekräfta andra och göra andra människor synliga, säger hon till Femina.

Maria Lundqvist familjeliv

Förutom sin framgångsrika karriär har hon även tillsammans med sin exmake Mikael Bengtsson fyra barn: Anton, Arvid, Alva och Nora.

Idag är barnen vuxna och Maria har även fått barnbarn.

För över 12 år sedan träffade hon även kärleken på nytt i Kristoffer Hellström.

Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430

Mellan dem sprudlar kärleken för fullt än idag och på Instagram delade Maria för ett tag med sig av vackra ord om sin älskade Kristoffer.

”Du och jag…. In i evigheten ….!? Så lätt vi tar varandra för givet. Så lätt vi glömmer bort att se varandra i ögonen och bekräfta den innerliga tacksamhet jag känner för att vi får ha varandra. Tänker på alla Du o jag i Ukraina som just nu räds och tvivlar på hur länge dom får ha varandra nära och in i evigheten ….Säg att du älskar till alla du älskar idag ! Bekräfta glädjen och den uppriktiga tacksamheten över att vi får ha varandra… så länge evigheten varar. Jag älskar dig Kristoffer!”, skrev hon då.

Du är underbar Maria och vi önskar dig allt gott!