Marianne Mörck stortrivs med singellivet – lyckan över att leva utan man: ”Undrar hur män är funtade”

Hon är en av Sveriges mest älskade skådespelare.

Men privat bär Marianne Mörck på en mörk bakgrund. I en intervju med Femina har stjärnan öppnat upp sig om singellivet efter de svåra åren.

– Jag undrar hur män är funtade, säger hon i till tidningen.

Marianne Mörck fick sitt stora genombrott efter sin roll i ”Wallander. Och i rollen som ”Bigge” i succéserien ”Bonusfamiljen” har hon kommit att bli en av Sveriges mest folkkära skådespelare.

Genom åren har hon bland annat bjudit på uppskattade rolltolkningar i bland annat succéfilmen ”Dag för dag” och föreställningen ”Britt-Marie var här” på Riksteatern. Och nu är hon aktuell med långfilmen ”Länge leve bonusfamiljen” som släpptes i november.

Men på den privata fronten har livet inte varit en dans på rosor. När Marianne Mörck var 20 år gifte hon sig med en man som med åren sjönk allt djupare in i ett allvarligt alkoholmissbruk, något hon berättade om i ”Skavlan” för ett antal år sedan.

Marianne Mörck. Foto: TT

Marianne Mörcks liv med en alkoholiserad man

Marianne Mörck har senare berättat för Expressen om hur relationen tärde på hennes självkänsla och att hon utvecklade ett medberoende.

– Det blev som att jag levde på hans utandningsluft. Hela mitt liv gick ut på att lappa och laga. Och jag hade ingen att prata med. Jag har inte odlat vänskaper på det sättet, kunde inte knyta an till mina adoptivföräldrar och har nog alltid varit ensam men på många sätt trivts med det. Jag hade dock en vän som jag ringde ibland och beklagade mig för. Han var hård och sade att ”din partner har inget val, men det har du, du kan lämna honom”, sade Marianne Mörck till tidningen.

Att lämna var inget lätt beslut och hon var rädd för att mannen skulle gå under om hon inte stannade. Men till slut tog hon beslutet och de skiljde sig.

– Till att börja med bestämde jag mig för att försöka vara mindre omhändertagande. Jag försökte förhålla mig lite kallare till den här mannen. Jag minns att jag kände en riktig urkraft när jag ensam skulle flytta en gigantisk säng och han sade att jag aldrig skulle lyckas. Det var en lång process, men till slut lyckades jag lämna honom.

STOCKHOLM 20210812 Operasångerskan och skådespelaren Marianne Mörck Foto Stefan Jerrevång / TT
Foto Stefan Jerrevång / TT

Marianne Mörck om livet idag

Och det var tyvärr inte det enda svåra upplevelsen som Marianne gått igenom i sitt liv. I självbiografin ”Som ett surr mellan brösten” från 2021 berättar hon bland annat om hur hon som tonåring blev utsatt för en gruppvåldtäkt av fyra pojkar.

Marianne beskriver i boken hur hon efter övergreppet vaknade upp i ett rum utan kläder på underkroppen. Och i många år höll hon det svåra för sig själv.

I dag lever Marianne Mörck ett lyckligt liv som singel och hon njuter även av livet som mormor till sina två barnbarn.

Och i en intervju med Femina, efter att boken hade släppts, berättade hon att hon är glad för att hon lever utan en man vid sin sida, för att ”slippa det som förföljt och skrämt henne”.

– Jag undrar hur män är funtade. Bakom allt finns en annan människa. It takes two to tango. Så fort jag tar i en man så ska det vara sex. Bang, tre minuter, sen ”jag går ut och köper snus”. Varför kan man inte bara kramas? Nu har jag min katt. Jag älskar honom. Vi ligger sked, sade hon till tidningen.

Vi önskar dig allt gott, Marianne!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebooksida till denna stjärna!

LÄS OCKSÅ: