Foto: Maja Suslin/TT

Marie Bonnevie gjorde slut med Mikael Persbrandt efter otroheten

Mikael Persbrandt och Marie Bonnevie hade varit ett par i sju år och var även förlovade. Men plötsligt bröt nyheten ut om att Mikael hade varit otrogen när Sanna Lundell blev gravid med hans barn. Marie valde då att lämna skådespelaren och fann kärleken på nytt i en annan känd tv-profil – så lever hon idag.

I slutet av 90-talet fann Mikael Persbrandt kärleken i skådespelerskan Marie Bonnevie, och de inledde en relation. Paret hade en stabil tillvaro tillsammans, både privat och professionellt, då de ofta arbetade sida vid sida på Dramaten.

Men 2005 började ryktesspridningen som blev förödande för deras relation. Det framkom att skådespelaren Sanna Lundell var gravid – med Mikaels barn. Nyheten kom ut just när Mikael och Marie spelade mot varandra i föreställningen ”Fröken Julie” på Dramaten, vilket gjorde situationen än mer komplicerad.

Mikael Persbrandt konfronterade Fredrik Skavlan

Marie valde att lämna Mikael efter skandalen och det dröjde inte längre innan hon fann en ny man. Det var den omåttligt populära talk-show värden Fredrik Skavlan.

I Persbrandts memoar ”Som jag minns det” förklarade Mikael att ”nyheten högg tag” i honom och att han för första gången på flera månader ”söp till”, enligt Aftonbladet.

Berusad bestämde sig skådespelaren för att åka hem till exets lägenhet och konfrontera Marie och Fredrik. Han ringde på dörrklockan och kunde höra Fredriks röst.

”Det blev knäpptyst där inne. De stängde av musiken som stått i bakgrunden, och lamporna släcktes”, skriver Persbrandt.

Persbrandt fortsatte att banka på dörrens och till slut kom Skavlan till dörren och öppnade brevinkastet. Hukade mot varandra förklarade Fredrik att de inte tänkte öppna dörren åt honom.

”Är du inte man nog? Vågar du inte?”, ska Persbrandt ha ropat då.

Mikael fortsatte:

Jag hängde kanske kvar där i en timma och stackars Maria och Skavlan hade inte en aning om hur de skulle handskas med den berusade galningen på andra sidan dörren; en gränslös människa, en stalker, en människa i total självförnedring – en person som dessutom totalt verkade ha glömt att han hade en gravid flickvän och att han skulle bli pappa några månader senare.

Så lever Marie Bonnevie idag

Men det skrämde inte iväg Fredrik Skavlan. Han friade till Marie och de sa sedan ja till att tillbringa resten av sina liv ihop. De fick även tre barn ihop födda 2012, 2015 och 2018, men väljer att hålla dem borta från offentligheten.

Även Marie håller en lägre profil när det kommer till sitt liv i offentligheten. Men under 2024 har hon medverkat i två norska tv-serier ”Hjärta till hjärta” och ”In the name of love”

Familjen har tre boenden: en lägenhet i Stockholm, ett hus i Oslo och ett lantställe på västkusten, enligt Aftonbladet. Huset i Oslo köptes 2018 för motsvarande 23,3 miljoner kronor.

LÄS MER