Marie Fredrikssons personliga meddelande till folket – på 60-årsdagen

Roxette

Marie Fredriksson har haft en lysande karriär både som soloartist och med världskända gruppen Roxette. 2002 fick dock framgångssagan en tvär vändning, då Marie drabbades av en hjärntumör. Marie behandlades under lång tid, men fick efteråt kämpa med hälsoproblem som kom från strålskadorna hon fick när hon behandlades.

Foto: TT

”Tacksam att jag sitter här”

Sedan insjuknandet har vägen varit allt annat är rak för Marie, som la turnerandet på hyllan. 2015 gav hon ut självbiografin ”Kärleken till livet”, där hon skrev följande rader.

”Äntligen känns det som att jag har förlikat mig med att jag har en strålskada att leva med. Att det var så här det blev. Jag har förlorat många år genom sjukdomen. Och det är dessutom en sorg att åldras. Men varje dag tänker jag att jag är tacksam att jag sitter här. Och att jag fortfarande kan sjunga”. 

”Är extra glad”

Idag fyller hon 60 år, och trots det tuffa besked som vände upp och ner på allt så känner hon tacksamhet till att hon lever. Såhär ska hon fira sin 60-årsdag:
– När jag nu har glädjen att fylla 60 år passar jag på att göra det i lugnt läge med enbart min närmsta, kära familj och ser mycket fram emot det. Och jag är extra glad att få fira i solsken, säger hon till Expressen.

Foto: Wikimedia Commons

Starka Marie förtjänar ett stort grattis på födelsedagen. Tryck på Dela-knappen för att gratulera henne du med. 

Exit mobile version