Foto: Caisa Rasmussen/TT, TV4

Marie Göranzons dystra besked om Jan Malmsjö – fruktar det värsta: ”Sorgligt”

Skådespelarna Marie Göranzon och Jan Malmsjö gifte sig för 50 år sedan – men nu har relationen börjat förändras.
Nu börjar hon tragiskt nog se slutet på äktenskapet, på grund av makens hälsa.
– Jag tycker det är sorgligt, att det snart är slut. Jag kan ju gå före honom, men i rimlighetens namn så ligger han mer risigt till, säger hon till lokaltidningen Corren.

Redan 1974 gifte sig det kända skådespelarparet. Marie Göranzon, 82, och Jan Malmsjö, 92, har således varit äkta makar i hela 50 år.

Med tanke på att de båda nått en respektabel ålder har relationen givetvis förändrats. Mycket på grund av Jans sviktande hälsa.

– Sista två åren har blivit annorlunda men mycket finns kvar. Jag menar, värmen mellan oss, hela den erfarenhet vi har av varandra, våra barn, barnbarn. Men det vi gör i det vardagliga livet ser ju annorlunda ut, sa Marie Göranzon i TV4:s ”Malou möter” för en tid sedan.

Läs mer: Marie Göranzons beslut med Jan Malmsjö – orden om uppgörelsen i sovrummet: ”Ganska gulligt”

”Jobbigt att det gått så fort”

När Marie nyligen gjorde en intervju med lokaltidningen Corren, som har sin bas i hennes hemstad Linköping, kom Jans hälsa på tal igen.

– Nu är han ju jättegammal. När jag ser honom sitta där när jag kommer hem så tänker jag ”jamen det är ju han, det är ju han”. Jag älskar honom lika mycket. Men jag tycker det är väldigt jobbigt att det har gått så fort. Det är ju inte samma man som det var, men det är samma människa, säger hon.

Deras vardag har förändrats mycket de senaste åren. Hon ger en förklaring.

– Han är ju hemma med mig och jag sköter allting. Han är väldigt, väldigt snäll. Han är lite dement, men klarar sig och kan svara på tilltal. Men det stora problemet är att han inte äter när jag inte är bredvid. En macka kan han ta. Sedan går han två dagar i veckan på dagverksamhet där han sjunger för kärringarna. Det tror jag han tycker är kul, säger hon till Corren.

Har aldrig varit ensam

Trots att hon är förberedd på att framtiden kan komma att se väldigt annorlunda ut väljer hon i dagsläget att fokusera på det som är bra och det som är här och nu.

Hon fortsätter att arbeta och leva sitt vanliga liv hemma med Jan.

– Jag tycker det är sorgligt, att det snart är slut. Jag kan ju gå före honom, men i rimlighetens namn så ligger han mer risigt till. Och jag har ju aldrig varit ensam i hela mitt liv. Det perspektiv som ligger framför vill jag inte ens tänka på. Det blir som det blir. Jag tycker att allt ska vara som vanligt. Jag tänker att jag håller på med skådespeleriet så länge jag orkar och ser till att han har det bra. Och så får det rulla på tills det inte kan rulla längre. Man får ta den dagen när den kommer. Men det är inget jag ser fram emot med glädje, säger hon.

Älskade Marie och Jan. Vi hoppas alla givetvis att ni får några fler underbara år tillsammans. Ta hand om varandra och försök njuta av varandras sällskap.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev