Foto: TV4/TT

Marie Göranzons intima uppgörelse med Jan Malmsjö – efter alla år tillsammans

Marie Göranzon och Jan Malmsjö har hållit ihop i fem decennier.
Nu berättar hon varför.
– Jag borde ju verkligen ha receptet efter 50 år, säger Marie Göranzon i TV4:s ”Malou efter tio”.

De tillhör Sveriges mest folkkära och respekterade skådespelare.

Dramaten-stjärnorna Marie Göranzon, 78, och Jan Malmsjö, 88, är gifta sedan 1974 och har varit ett par i fem decennier.

När Göranzon på torsdagen gästade TV4:s program ”Malou efter tio”, där hon medverkar i ”Perspektivpanelen”, berättade hon om sina knep för att hålla ihop förhållandet med Malmsjö i alla dessa år.

©SCANPIX SWEDEN 20040201 Stockholm. QX Gaygalan 2004 på Hamburger Börs. Marie Göranzon och Jan Malmsjö. Foto Mats Andersson / TT

– I vårt fall har det varit bra att vi jobbat på skilda platser och inte varit 9-5 tillsammans, och låtit varandra göra det. Självklart har det då varit jag som tagit hand om barnen hemma, men det var ingenting jag tyckte var jobbigt. Jag tyckte det var ganska skönt att vara ensam ibland i perioder, sen sågs man kanske då någon gång i veckan ett par dagar, och det räckte, säger Marie Göranzon i TV4.

Frihet men till en viss gräns, har varit parollen för Göranzon och Malmsjö.

– För min del kan jag nog säga att det gäller att ge varandra frihet inom rimliga gränser. Man måste kunna lita på varandra, det är inte så vansinnigt lätt men det får man lära sig och tvinga sig till.

Marie Göranzon: ”Jag har kunnat tackla det”

Hon förklarar också att det var en annan tid förr, och att hon då tog hand om det praktiska i hemmet mer än Jan. Rollerna var sådana, och hon menar att många i den äldre generationen säkert känner igen sig i det. Göranzon medger dock att hon stundtals varit arg över detta.

– Men jag har ändå kunnat tackla det faktiskt, relativt bra, så att det inte blivit allvarligt av det. Men jag tycker nog det är skönt att se en annan generation i dag där man hjälper varandra, för det är mycket tungt att bära det där praktiska, säger Göranzon i TV4.

Hon passar också på att skicka med ett viktigt råd till alla par därute.

– Det som är allra viktigast är ju att det finns i botten den där passionen och kärleken, att den lever kvar. Det är inte säkert att den alltid finns där i rummet va, men att man försöker komma ihåg. När man tycker som mest illa om någon och tänker ”det här går inte över dagen ens en gång”, då ska man tänka på hur bra det var när vi träffades.

Foto: TV4

Ni är fantastiska, Jan och Marie! Tack för alla fina skådespelarinsatser ni bidragit med genom åren.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om du också vill hylla dem! Och skriv gärna en kommentar om vad du tänker kring det som Marie resonerar om.