Marie Göranzons ord om Jan Malmsjö – efter nästan 50 års äktenskap: ”Tycker inte att han visat…”

De är ett av de mest kända paren i Sverige och har delat scen och familj genom många år.

Nu berättar Marie Göranzon om relationen och kärleken till maken Jan Malmsjö efter alla år.

 – I familjelivet tycker jag inte att han visat framfötterna på samma sätt, säger hon till Svenska dagbladet.

Dramaten-stjärnorna Marie Göranzon, 78, och Jan Malmsjö, 89, är gifta sedan 1974 och har varit ett par i fem decennier.

De båda brinner för skådespelandet, och tidigare har Marie berättat att det kanske är just detta som också har hållit deras relation vid liv.

– I vårt fall har det varit bra att vi jobbat på skilda platser och inte varit 9-5 tillsammans, och låtit varandra göra det. Självklart har det då varit jag som tagit hand om barnen hemma, men det var ingenting jag tyckte var jobbigt. Jag tyckte det var ganska skönt att vara ensam ibland i perioder, sen sågs man kanske då någon gång i veckan ett par dagar, och det räckte, har hon sagt i ”Malou efter tio”.

Marie Göranzon
Foto: TV4

Frihet men till en viss gräns, har varit parollen för Göranzon och Malmsjö.

– För min del kan jag nog säga att det gäller att ge varandra frihet inom rimliga gränser. Man måste kunna lita på varandra, det är inte så vansinnigt lätt men det får man lära sig och tvinga sig till.

Rådet till andra par

Hon passade då också på att skicka med ett viktigt råd till alla par därute.

– Det som är allra viktigast är ju att det finns i botten den där passionen och kärleken, att den lever kvar. Det är inte säkert att den alltid finns där i rummet va, men att man försöker komma ihåg. När man tycker som mest illa om någon och tänker ”det här går inte över dagen ens en gång”, då ska man tänka på hur bra det var när vi träffades.

Marie Göranzon Foto: Micke Sandström/Mynewsdesk

LÄS MER: Marie Göranzons utbrott i TV4 – vansinnig efter nya beskedet: ”Jag är riktigt förbannad”

Göranzon om åren med Jan

Snart firar paret 50 år som äkta makar och i en intervju med Svenska dagbladet ser Marie Göranzon tillbaka på tiden tillsammans.

Marie Göranzon, Jan Malmsjö
Foto: Mats Andersson / TT

Hon berättar att Jan varit ett stort stöd i karriären, medan han kunde ha varit mer stöd på andra plan.

– Vi har alltid tyckt om att spela mot varandra och korresponderar nästan bättre på scenen än privat. Han har varit fantastisk med att stötta och coacha mig, otroligt bussig och peppande. I familjelivet tycker jag inte att han visat framfötterna på samma sätt. Där har han varit en latmask, hela den privata biten, det paketet kan man kanske skicka tillbaka.

När hon tänker tillbaka när de spelade tillsammans i ”Dödsdansen” på Dramaten, tror hon att det var väldigt bra för dem att utagera sig på scenen – mot varandra.

– Vi stod och skällde på varandra på scen i tre timmar och har nog aldrig varit så snälla mot varandra i hemmet. Man vräkte ur all skit som fanns så när man kom hem var man som en liten ängel.

LÄS MER: Jan Malmsjö och Marie Göranzons son har vuxit upp – detta gör han i dag

Ni är så fina tillsammans! Vi önskar er allt gott!