Nya beskedet om Mandelmanns – Maries insikt efter tiden iväg: ”Öppen för att…”

Tidigare i höstas kunde Nöjeslivet avslöja att tv-tittarna kommer att bjudas på en stor och historisk förändring i den kommande säsongen av “Mandelmanns gård”. I somras lämnade paret gården på Österlen för att resa till Italien och testa på nya matkulturer, och det är även där vi kommer att få se dem i rutan i jul. Nu berättar Marie om den speciella upplevelsen. 

2017 introducerades svenska folket för paret Mandelmann för första gången, i och med premiären av “Mandelmanns gård” på tv4. 

Att följa det händiga parets vardag tillsammans med alla djur på gården på Österlen var en omedelbar succé, vilket ledde till mer tv-tid för Mandelmanns

Marie och Gustav Mandelmann. Foto: Meter/TV4.
Marie och Gustav Mandelmann. Foto: Meter/TV4.

Förutom originalprogrammet som spelas in under somrarna har Marie och Gustav gjort en “julspecial”, där de ger tittarna tips kring matlagning och andra bestyr folk brukar pyssla med innan jul.

Flyttade till Stockholm

Under tidiga våren 2022 blev Marie värvad till tävlingen och tv-programmet Let’s Dance. Hon genomgick då en stor omställning i och med att hon fick lämna gården i Skåne för att tillbringa flera veckor med intensiv dansträning i Stockholm. 

I och med programmet ökade Marie Mandelmanns popularitet hos svenska folket, och hon dansade sig hela vägen till en tredje plats i tävlingen. 

När kamerorna slocknat åkte Marie tillbaka till arbetet på gården på Österlen, och kort därefter började inspelningarna av säsong 7 av Mandelmanns gård. Nu med ett nytt inslag, då paret spelat in en del material i Italien. 

– Ja, men dels har vi spelat in två episoder utomlands. I Italien. Det kommer bli en förändring där vi förflyttar oss till en helt annan plats, sa Marie Mandelmann till Nöjeslivet tidigare i år

Mandelmanns 2022/2023
Gustav och Marie Mandelmann. Foto: TV4

I jul kommer vi att få ta del av parets resa till den lilla bergsbyn Portico di Romagna i norra Italien, där de hälsade på sina vänner Marisa och Giovanni Cameli, som driver ett värdshus. 

– Den här byn är ju lite grann som Österlen, en avfolkningsbygd där man är väldigt öppen för att ta emot nya människor, säger Marie Mandelmann när hon berättar om resan för Leva & Bo.

LÄS MER: Gustav Mandelmanns tunga insikt – stöttas av Marie efter upptäckten på gården

Hon berättar också att hon och Gustav annars inte reser speciellt ofta, men att de väljer ett miljövänligt alternativ när de väl gör det. Därav föll valet på att åka tåg i Italien, något hon beskriver för Leva & Bo som “jättemysigt”. 

Väl i Italien fick de ta del av och dela med sig av varandras kulturer, vilket bland annat innebar att Marie och Gustav “lussade” för italienarna. Mer om det kommer programmets tittarna att få se när det sänds i december.

När är Mandelmanns tillbaka?

Mandelmanns jul”, två avsnitt, sänds i TV4 den 12 december och 19 december.

Mandelmanns tv-tider

Säsong 7 av ”Mandelmanns gård” består av åtta avsnitt och har premiär tisdagen den 10 januari 2023 i TV4 och TV4 Play.