Foto: Claudio Bresciani/TT, Anders Wiklund/TT

Marie Richardson har ett kärleksknep med maken Jakob Eklund

Marie Richardson och Jakob Eklund har varit ett par sedan flera decennier tillbaka.

Så har de fått relationen att hålla i alla år.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Marie Richardson, 65, är en av Sveriges mest älskade skådespelare, känd för sin bredd och skicklighet både på teaterscenen och i film- och tv-produktioner. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier har hon blivit en självklar profil i svenskt kulturliv.

Marie är utbildad vid Statens scenskola i Stockholm och har sedan dess haft framträdande roller på Dramaten och andra stora teatrar. Hon har spelat allt från klassiska dramer till moderna pjäser och kombinerar ofta känsla och humor i sina rolltolkningar.

På film och tv har hon medverkat i en rad populära produktioner, bland annat i filmerna om Johan Falk och thrillerserien Beck. Hon har även jobbat med stora internationella namn inom branschen så som exempelvis Stanley Kubrick i Eyes wide shut.

Relationen med Jacob Eklund

På scenskolan så träffade Marie Richardson sin nuvarande make – Jakob Eklund, 62, som också är en framstående skådespelare. I år har de faktiskt varit ett par i 40 år! Marie och Jakob gifte sig dock inte förens 2008 och tillsammans har de barnen Klara (född 1995) samt Leon (född 2000).

– Det började den 30 november 1984 och det är en gåva att ha fått följas åt i så många år. Vi får tacka att vi har fått det att fungera, att vi har kunnat leva ett liv ihop. Det har funnits kriser emellanåt, det har varit bättre och sämre perioder, det har varit roliga och tråkiga stunder. Men det är härligt att kunna följas åt ett helt liv, har Marie Richardson sagt i en intervju med Damernas värld.

Kärleksknepet med Jakob

Att arbeta i samma bransch och på samma teater kan vara påfrestande för en relation. Marie har tidigare berättat för Aftonbladet att Jakob till en början kände en oro för att de båda skulle jobba på Dramaten. Men lyckligtvis så har de genom åren löst det på ett bra sätt.

– Dramaten är jättestort och vi är inte med i samma pjäser. Jag har sedan 35 år, från-och-till, delat loge med Gunnel Fred. Ibland har jag varit tjänstledig, ibland hon. Jakob har sin loge på en annan våning, ihop med Thomas Hanzon, har Marie Richardson tidigare sagt till Aftonbladet.

Som skådespelare är det inte ovanligt att man får göra en del kärleksscener. Svartsjuka skulle därför kunna bli ett problem med den som man är tillsammans med. Men för Marie och Jacob har det aldrig varit några problem.

– Vi har aldrig haft några svartsjukeproblem när det gäller sådant, någon av oss. Jakob är skitbra, han har blick för vilka jag passar ihop med. Ibland bollar vi namn på skoj, säger Marie.

Ni är så fina tillsammans!

LÄS MER: