Marie Serneholt bryter tystnaden – orden om Måns Zelmerlöws agerande: ”Jag hade aldrig någonsin…”

De var ett av Sveriges hetaste par men efter flera år tillsammans tog det slut mellan Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw.

I podden Lyckojägarna öppnar hon nu upp om tuffa tiden och bryter tystnaden om tiden med exet.

– Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, säger Marie.

Uppbrott är riktigt tuffa, speciellt om man går skilda vägar väldigt dramatiskt.

Vi alla önskar nog att om ett förhållande skulle ta slut, kan man skiljas på ett civiliserat och lugnt sätt.

Men det är inte alltid så i verkligheten.

Artisten och programledaren Marie Serneholt var under flera år tillsammans med Måns Zelmerlöw.

De var ett av kändis-Sveriges hetaste par och för Marie såg hon en lång framtid tillsammans med honom.

Måns Zelmerlöw, Marie Serneholt
Foto: Claudio Bresciani / TT

Känslosamma uppbrottet

Men en dag tog allting en oväntad vändning, och Måns gjorde slut.

I podden ”Lyckojägarna” bryter hon nu tystnaden om tuffa uppbrottet från exet.

– För nio år sen stod jag i vårt gemensamma kök och han öppnade munnen och sa sex ord som ändrade allt. Allt jag föreställt mig, trott och känt kändes som en stor fet lögn, säger hon.

Det var dagen innan hennes födelsedag, och förståeligt nog blev det extra känslosamt när hon fick höra att kärlekssagan var slut.

– Dagen efter grät jag mig igenom hela födelsedagen och jag tittade upp på min mamma mellan tårarna och frågade henne om jag någonsin skulle skratta igen. Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag fick panik över att jag inte hade kontroll. Det var han som hade kontrollen. Han hade bestämt att det skulle vara såhär trots att det verkligen var jag som skulle ha sagt de där sex orden med tanke på hur han faktiskt hade behandlat mig.

Marie Serneholt
Foto: TV4

Svåra kampen

Att tvingas gå igenom det tuffa uppbrottet gjorde det inte lättare, när dessutom deras förhållande syntes överallt på alla löpsedlar.

– Att behöva se sig själv på löpsedlar tapetserade överallt är bland det absolut svåraste jag har gått igenom. Det kan låta som en töntig sorg för de som behövt gå igenom tuffare saker, men det här är min historia och det var mina känslor och jag har all rätt att känna som jag gjorde då.

I dag är Marie lycklig tillsammans med sambon Fredric Palmqvist som hon har sönerna Philip och Nicholas tillsammans med.

Det är nog många som känner igen sig i det du beskriver Marie. Alla våra styrkekramar till dig, och vi är glada att du är lycklig i dag!