Marie Serneholt vädjan – efter beslutet om tvillingarna: ”Borde kanske inte ta upp det här…”

Att vara tvillingmamma innebär dubbelt så mycket tid, kärlek och jobb. Ett jobb som självklart alla mammor njuter av men som också gör att man som mamma måste ta beslut.

Nu delar Marie Serneholt med sig av ett beslut som väckt känslor hos hennes läsare.

– Borde kanske inte ta upp det här, men att lägga sig i hur andra väljer att göra utan att överhuvudtaget veta hur situationen är eller veta bakgrunden till ett beslut som inte har med dem att göra har jag lite svårt att förstå, skriver Marie Serneholt på sin blogg.

Som mamma vill man alltid räcka till för sina barn och ge dem den bästa möjligheten till ett så bra liv som möjligt.

Men det innebär också tyvärr att man genom livet kommer bli ifrågasatt för sina val för sina egna barn – av andra.

Marie Serneholt som har tvillingsönerna Philip och Nicholas delar med sig av vardagen på hennes blogg.

I ett nytt inlägg berättar Marie hur hon tagit ett beslut för sina söner, men som alla läsare på hennes blogg inte reagerat positivt på.

– Borde kanske inte ta upp det här, men att lägga sig i hur andra väljer att göra utan att överhuvudtaget veta hur situationen är eller veta bakgrunden till ett beslut som inte har med dem att göra har jag lite svårt att förstå. Även om jag SÅKLART förstår att personen bara vill mig väl och jag vill absolut inte göra någon ledsen, men jag tycker det här är en viktig sak att ta upp, skriver Marie.

Läsarnas reaktioner efter Marie Serneholts beslut

Beslutet handlar om att Marie skrivit till sina läsare att hon vill få in sina två söner i höst på en förskola när de fyller ett år, något som väckt känslor hos läsarna.

Men beslutet att sönerna ska börja på förskolan har flera anledningar.

– Egentligen känner jag inte att jag borde behöva ”försvara” vårt beslut, men jag tänker att jag kan berätta lite varför ändå. Våra barn kommer inte gå några långa dagar alls på förskolan. Några timmar om dagen kommer det bli till att börja med. Vi vill att våra barn ska gå på samma avdelning och hade vi väntat till i januari finns det definitivt färre platser än om man börjar på hösten och chanserna att de skulle få gå på samma avdelning hade varit betydligt sämre. Börjar de i januari hamnar de MITT I  vabbuari – kommentarer på det är överflödiga, skriver Marie och fortsätter:

– Sedan våra barn kom har vi haft hjälp av familj måndag-torsdag. Det har varit heeeelt galet logistikmässigt och mina föräldrar har verkligen gett ALL sin tid till att hjälpa mig (och min syster som också varit i behov av hjälp senaste året). Jag vill att de ska få sin tid tillbaka och att vi kan börja leva lite mer ”normalt” och be om hjälp när vi verkligen behöver – inte VARJE DAG.

Marie Serneholts vädjan till läsarna efter beslutet

Hon avslutar med att skriva att hon hoppas att beslutet kommer att respekteras.

–Summan av kardemumman, det här är vårt beslut och vi skulle aldrig göra något som inte våra barn skulle må bra av.

Du ska få göra precis som du vill Marie! Vad tycker ni om beslutet? Lämna en kommentar på vår Facebooksida!