Markoolio till attack mot staten – efter att hans mamma attackerats

Att artisten Markoolio är mån om barn är inget nytt, men han är minst lika engagerad i den äldre generationen, det visade han när han tog strid för sin mamma och höjde rösten för de äldre, efter en incident i en taxi här om dagen.

Det var en händelse i lördags som fick artisten Markoolio att sätta ner foten. På eftermiddagen åkte hans 63-åriga mamma färdtjänsttaxi till sitt barnbarns konståkningsuppvisning. Den färdtjänstresan visade sig bli en mardrömsupplevelse för 63-åringen. Enligt Aftonbladet ska chauffören ha varit oförskämd och hotfull mot henne, och gått till verbal attack. Mamman ska också ha vägrats sitt kvitto.

Gjorde utskick till tusentals förare

När sonen Marko ”Markoolio” fick höra blev han upprörd och orolig att flera äldre behandlas så när ingen finns med. Han sökte upp marknadschefen för taxibolaget för att berätta att det inte var acceptabelt. Det visade sig ge resultat.
– De gjorde ett stort utskick till alla tusentals förare i dag och jag pratade med morsan också, som påpekade att jag inte får dra alla över en kam. Många är ju trevliga, men det var olyckligt det som hände. Det vart ju katastrof. Jag erbjöd mig att fixa ett annat taxibolag, men det ville hon absolut inte, säger Markoolio till Aftonbladet.

Foto: Jens L´Estrade / TT

Marknadschefen beklagade det som hänt och var enig om att det inte får gå till så, men händelsen har fått Markoolio att engagera sig mer i de äldres situation idag. En av de saker som färdtjänst är något som bör förbättras menar han.
– Är det någon vi ska ta hand om, och som ska få ha en bra sista tid, så är det ju de äldre. Man blir ju mörkrädd, när man läser om missförhållanden på äldreboenden, säger han.

Markoolio har så rätt. De äldre förtjänar mer respekt. Dela gärna för att visa att det är fler som tycker att färdtjänst och annat borde förbättras i pensionärernas vardag.