Markoolios fina gåva till mamma Irma, 67, – bygger helt nytt hus åt henne i ny tv-serie

Marko Lehtosalo, känd som “Markoolio”, var en av 90- och 00-talets största svenska artister. Idag underhåller han svenska folket genom radio och tv, och nu har han ett nytt spännande projekt på gång som tillägnas en av de viktigaste personerna i hans liv – hans mamma Irma, 67. 

Markoolios genombrott i ungdomen gav honom ett fartfyllt popstjärneliv med flera år av turnéer land och rike runt. 

Med hitlåtar som “Vi drar till fjällen”, “Millenium 2”, och “Rocka på”, med The Boppers, har Markoolio gjort avtryck hos flera generationer, och när det kommer till underhållning är han ständigt efterfrågad. 

Markoolio. Foto: Karin Törnblom/TT
Markoolio. Foto: Karin Törnblom/TT

I fjol fick svenska folket se Markoolio i ett helt nytt sammanhang än tidigare, när han medverkade i realityserien “Över Atlanten”. Programmet vann en kristall i kategorin “Årets reality”, som Markoolio tog emot tillsammans med andra medverkande. 

Markoolio ger sin mamma ett hus

För de som inte fick nog av Markoolio då väntar goda nyheter. Just nu är artisten mitt uppe i inspelningarna av ett eget realityprogram som han gör tillsammans med ingen mindre än sin mamma Irma

När Markoolio fick veta att det regnade in och fanns mögel i mamma Irmas hus tog han ett  beslut – hon skulle få ett nytt. 

– Jag satt i en grävmaskin och fick faktiskt riva huset skrattandes, och morsan stod bredvid och grät, säger Markoolio när han och mamma Irma gästar Hellenius hörna.

LÄS MER: Markoolios löfte till barnen efter skilsmässan – artistens nya besked om framtiden

Gett henne ett hus förut

Men det är inte första gången Markoolio är givmild mot sin mamma

Markoolio och hans mamma Irma. Foto: TV4
Markoolio och hans mamma Irma. Foto: TV4

Det förra huset, som nu har rivits, köpte Markoolio till mamma Irma för tolv år sedan, för att hon skulle komma bort från en destruktiv miljö. 

Efter tolv år var huset i ett sådant skick att Markoolio hellre låter bygga ett nytt till sin mamma än rustar det gamla. 

– Då tog vi beslutet att vi river huset och bygger ett nytt, och gör ett tv-program av det, säger Markoolio när han gästar ”Hellenius hörna”. 

Då har ”Marko och Irma” premiär

Huset ska byggas på Ingarö, utanför Stockholm. och hela projektet filmas. 

I ”Hellenius hörna” berättar Marko, 47, och hans mamma Irma, 67, om utmaningarna det innebär att göra en sådan sak tillsammans.

De två kommer i och mdd husbygget att tillbringa mycket tid tillsammans framöver. 

Hela byggprojektet filmas och huset beräknas stå klart om några månader. Realityserien “Marko och Irma” har premiär på TV under våren 2023.

LÄS MER: