Markoolios löfte till barnen efter skilsmässan – artistens besked om framtiden
Markoolio

Foto: TT/SVT

Markoolios löfte till barnen efter skilsmässan – artistens besked om framtiden

För tre år sedan gick Marko ”Markoolio” Lehtosalo igenom en skilsmässa med hustrun.
Efter uppbrottet bestämde han sig – här är hans löfte till barnen.

– Jag känner en enorm kärlek och stolthet över mina barn, säger han till Hemmets journal.

Marko Lehtosalo blev i början på 2000-talet Markoolio med hela svenska folket. Den sverigefinska artisten fick ett stort genombrott med låtar som ”Sommar och sol”, ”Vi drar till fjällen” och ”Mera mål” – men Markoolio har även firat stora framgångar även utanför scenen.

Han har i flera produktioner medverkat som skådespelare, bland annat i julkalendern ”Panik i tomteverkstan” samt som programledare för ”Top gear Sverige” med sin gode vän Adam Alsing (1968-2020).

Markoolios sorg efter vännen Adam Alsings död

I april 2020 avled Alsing i sviterna av covid-19. Markoolio berättar att han inte klarade av att arbeta en tid efter det tragiska beskedet.

STOCKHOLM 2019-11-01 Artisten Markoolio, eller Marko Lehtosalo, är aktuell med showen "Markoolio - Återkomsten" i Globen och en roll i årets adventskalender. Här inför ett gigg i radioprogrammet Musikplats Stockholm i Radiohuset. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
STOCKHOLM 2019-11-01 Artisten Markoolio, eller Marko Lehtosalo, är aktuell med showen ”Markoolio – Återkomsten” i Globen och en roll i årets adventskalender. Här inför ett gigg i radioprogrammet Musikplats Stockholm i Radiohuset. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg. Nu har jag bestämt mig för att kravla mig upp ur den här gropen för det är vad Adam hade velat. Men det gjorde så jävla ont för jag tänkte mycket på Adams släkt och familj och sådär, men jag har ju aldrig mist en god vän och det gjorde så jävla ont. Jag tycker väldigt mycket om Adam, sade Markoolio då i radioprogrammet Rix morronzoo, enligt Aftonbladet.

Det var i samma radioshow som han också friade till sina barns mamma Jessica.

– Jag gjorde som kronprinsessan Victoria och blev ihop med min PT på gymmet. Och nästan omgående sedan vi blivit ett par drog jag ner på det hårda festandet och förändrade min livsstil rätt ordentligt, säger Markoolio till Hemmets journal.

https://www.instagram.com/p/CeT_LcaoPsi/

Markoolios ord om kärleken efter skilsmässan

Paret var gifta i tio år innan de valde att skiljas. Tillsammans har de tre barn.

– Jag känner en enorm kärlek och stolthet över mina barn. Som pappa är jag rolig, men lite pinsam. Den äldsta har börjat komma upp i den där åldern då man skäms lite för sina föräldrar.

Artisten och programledaren förklarar att han trivs i tillvaron som singel – men stänger inte dörren för kärleken.

– Kanske skulle det bli som särbo i så fall, men jag tror att jag är för svår att leva med. Jag har för mycket ångest. Jag har dessutom sagt till mina barn att så länge de bor hemma kommer det inte flytta in någon ny kvinna i detta hus.

Markoolio är aktuell med sin biografi, ”Markoolio, mörkret och den rosa bubblan”. I sommar åker han ut på en stor turné genom hela landet.

https://www.instagram.com/p/Ca9i-6qI_HI/

Vi önskar dig all lycka, Marko! Du är fantastisk.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denne härlige artist!