Foto: TV4, HENRIK MONTGOMERY / TT

Martina Haag om kärlekslivet i sen ålder – 10 år efter skilsmässan från Erik Haag

Martina Haag var gift med Erik Haag i 19 år och tillsammans fick de fyra barn.

Efter skilsmässan har Martina fokuserat på att maximera sitt liv genom att ständigt anta nya utmaningar.

Nu delar hon med sig av sin syn på kärlekslivet efter 50.

Redan som ung hade Martina Haag, 60, drömmar om att bli skådespelare. Hon föddes i Stockholm och studerade på den prestigefyllda ”Calle Flygares teaterskola”.

Och drömmen gick i uppfyllelse 1995, när Martina var 31 år gammal. Då fick hon en roll i filmen ”Älskar, älskar inte”, som skulle sätta fart på karriären.

Martina Haags skilsmässa med Erik Haag efter 19 år som gifta

Runt samma tid skulle det även börja hända saker för Martina på kärleksfronten.

Under en charterresa på Cypern 1994 träffade hon Erik Haag och de föll pladask för varandra.

Och efter bara ett år bestämde de sig för att säga ja till varandra vid altaret, och deras första barn, Jackson Haag, föddes året därpå.

1999 fick makarna äldsta dottern Lucia Haag, följt av barnen Dino Haag, född 2003, och yngsta barnet Diana Haag, född 2009.

Men efter 19 år som gifta skulle Martina och Erik skilja sig 2014. Runt samma tid gick även Eriks programledarkollega Lotta Lundgren igenom en skilsmässa med sin make.

Det orsakade spekulationer kring en relation mellan Erik och Lotta, men ingen av dem uttalade sig om det. Två år senare bekräftade de däremot att de var ett par.

Även om Martina har hållit sig undan från att kommentera skilsmässan släppte hon romanen ”Det är något som inte stämmer”, som handlar om just en skilsmässa.

Många har dragit paralleller mellan Martinas liv och bokens huvudperson, men att det skulle vara om henne själv har hon menat inte stämmer.

– Jag ville komma åt det som verkligen händer inuti en människa när hon blir lämnad. Det är inte någon hämndbok. Den handlar om överlevnad, berättade Martina i Skavlan och fortsatte:

– Man tror att man ska dö. Man är så ledsen att man tror att man ska dö. Men så en dag glömmer du bort att kryssa en kvart. En dag så börjar du skratta och bli lite glad igen.

Och inte heller kärlekslivet är något som Martina vill prata om.

– Jag kommenterar inte mina killar, har Martina sagt till Hälsoliv.

Martina Haag om kärlekslivet efter 50

Förra året släppte Martina Haag en ny bok, ”Från och med nu”, som handlar om två ensamma kvinnor i 50-årsåldern som ska försöka bocka av en så kallad ”bucket list”.Alltså en lista med saker man vill hinna göra innan man dör.

Bland punkterna på listan fanns exempelvis:

”Att bli räddad av en skitsnygg brandman, kyssa en främling högst upp på Eiffeltornet, sno en klänning på Gucci, dricka champagne på Orientexpressen och ha trekant… Nej förresten: Ha tiokant!”

Och vissa av de utmaningarna som Martina skrev har hon själv redan lyckats bocka av.

När hon gästade ”Nyhetsmorgon” visades nämligen listan upp, där kyssen med främlingen på Eiffeltornet och champagnen på Orientexpressen hade gröna bockar.

Boken handlar om två kvinnor som nyligen blivit singlar och tar sig an utmaningarna för att bevisa att det fortfarande finns mycket att göra på andra sidan 50-års-strecket.

Martina berättade om boken och kunde dra paralleller till sitt eget liv, då hon upplevt att många kvinnor har gett upp på många saker efter 50 – inte minst kärleken.

Men författaren har ett annat sätt att se på saken.

– Många singeltjejer är så här: ’Jag har gett upp nu, jag orkar inte hålla på med det där dejtandet’, och man bara: ’Du har halva livet kvar, kom igen!’, sa Martina i Nyhetsmorgon.

Vidare förklarade hon att idén till boken kom från ett möte med en väninna som hade blivit dumpad och bestämt sig för att ge upp på kärlekslivet helt.

Foto: TV4, HENRIK MONTGOMERY / TT

Men det tänkte inte Martina tillåta.

– Nu är du singel och så kanske du träffar någon igen och det blir jättekul, men du får passa på att ha lite kul. Det här kanske är din sista singelperiod, se det så istället. Vad vill du göra innan singelperioden är slut?, sa Martina i programmet.

Vilken bra inställning du har, Martina.

Vi tycker om dig!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev