”Max” i Svensson, Svensson har växt upp: Så här ser han ut i dag

Många av oss är nog uppväxta med att titta på ”Svensson Svensson” i SVT på julaftonskvällen. Det är en sann klassiker att få följa denna härliga och lite smått galna familj.

Barnstjärnan Gabriel Odenhammar som spelade sonen ”Max” charmade oss alla. Rollen fick han när han var elva år men innan dess hade han också hunnit spela Håkan-Bråkan i Sune-filmerna.

Han har också haft roller i fler filmer och gjort rösten till Dudley Dursley i en av Harry Potter-filmerna. Gabriel Odenhammar har också spelat fotboll i Skarphagens IK i Norrköping.

– Jag söker lite roller här och där och lägger röster till filmer men jag brinner inte för det 100 procent och jag har valt att inte gå scenskolan. Söker man mot dom som vill ha ett jobb till 120 procent så har man ingen chans men jag trivs med att kunna ha båda delar och gillar möjligheten att kunna vara skådespelare och även ha ett jobb som jag trivs med, har Odenhammar sagt i en intervju med Folkbladet.

Idag är Gabriel Odenhammar 36 år. Han är utbildad brandman och har bland annat läst journalistik och jobbat som försäljare. Idag  jobbar han som flygledare.

Bildkälla: Instagram

Gabriel har tidigare berättat att skådespelarna i ”Svensson, Svensson” blev  som en familj – även när kamerorna slocknat.

– Varje dag hade vi kul tillsammans, och det påverkar naturligtvis. Vi kände att vi blev som föräldrar till lille Gabriel, sa Allan Svensson i SVT-dokumentären ”Svenska tv-historier”.

Fick besök av Svensson och Reuter

Allan Svensson spelade ”Gustav Svensson” och mamma ”Lena Svensson” spelades av Suzanne Reuter.

När Odenhammar fyllde elva år besökte Svensson och Reuter hans familj, en dag som han särskilt minns.

– Jag fyllde ju elva någon gång i slutet på den där inspelningsperioden 1994. Då kom till och med Allan och Suzanne hem till mig och min familj. Då var det något mer än bara kollegor, om man säger så. Jag blev lite som deras extrason också på något sätt, sa Odenhammar i SVT-dokumentären.

Bildkälla: Facebook

Så sent som för några dagar sedan medverkade Gabriel Odenhammar i TV4:s ”Efter fem”. I programmet berättar han om den mörka baksidan med att vara barnskådespelare. Att man som barn blir insatt i en vuxen kontext.

LÄS MER: Barnstjärnans utspel – efter alla år: ”SVT berövade min barndom”

Vill du se hela intervjun kan du klicka här.

Bildkälla/Skärmdump/TV4

Dela gärna vidare och gilla om du också uppskattade ”Svensson, Svensson” genom åren!