Melinda Jacobs om dotterns svåra kamp på sjukhuset

Melinda Jacobs och E-Types dotter Izadora har legat inlagd på sjukhus.

Foto: Instagram, TV4

Melinda Jacobs och Martin ”E-Type” Erikson har genomgått en tuff period efter att deras lilla dotter svalde ett leksaksbatteri.

Nu berättar Melinda mer om dotterns kamp på sjukhuset.

Det var i januari i fjol som Melinda Jacobs och Martin ”E-Type” Erikson välkomnade sitt första gemensamma barn, Izadora, till världen.

Under måndagen så delade Melinda med sig av en smärtsam händelse som skakat om hela familjen sedan en tid tillbaka. Dottern Izadora, 1, hade nämligen börjat må väldigt dåligt, vilket ledde till att familjen tog henne till sjukhus. Det visade sig då att hon svalt ett litet batteri.

– Det började med att Izadora blev väldigt sjuk. Hon fick feber och kunde inte äta, hon kräktes upp allt hon åt. Sedan åkte vi till akuten där hon blev röntgad. Man såg då det här batteriet och då gick det otroligt snabbt. Det tog nog en halvtimme från att man såg det tills att hon låg på operationsbordet. Det är så otroligt farligt och varenda sekund är viktig, säger Melinda Jacobs till Aftonbladet och fortsätter:

– Sedan låg hon i respirator och hamnade på intensiven och där låg hon i fyra dygn.

Det är oklart hur dottern fick i sig batteriet, men det är inte helt ovanligt att barn får i sig dessa små knappbatterier. De förekommer i allt från leksaker till fjärrkontroller och ficklampor. Det som många kanske inte vet är att det är mycket farligt för ett barn att få sig batterier som dessa, då de tenderar att fräta på organen.

– Många har ingen aning om hur farliga dessa batterier är och det är därför som vi nu väljer att dela det här. Kan man förhindra att ett enda barn till behöver vara med om det så är det värt det, säger Melinda till Aftonbladet.

Föräldrarnas skräck

De senaste två veckorna har Izadora fått sondmatats, men förhoppningen är att hon ska kunna börja äta och få komma hem i veckan. Händelsen har satt stor skräck i föräldrarna.

– Blodet frös till is och allt stannade för oss. Sedan kommer något positivt besked, sedan ett dåligt… Vi pendlade mellan hopp och förtvivlan. Så var det fram tills igår, säger Melinda till tidningen och fortsätter:

– Hon är pigg nu, men proverna går upp och ner och det bor en rädsla i oss. Ett sår på magen kan du titta på, men när det sitter inuti kroppen kan du inte se hur det läker eller utvecklas.

Hoppas att lilla Izadora är helt återhämtad snart! Vi tänker på er!

LÄS MER:

Exit mobile version