Melinda Jacobs stora lycka med E-type – bekräftar könet på bebisen: ”Det känns jätteroligt”

Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Eriksson väntar just nu ihärdigt på att deras första gemensamma barn ska komma till världen.

Och precis så här innan förlossningen avslöjar Melinda för allra första gången om det blir en pojke eller flicka.

– Det känns jätteroligt och det är ju klart att det är något speciellt med det också, säger hon i podcasten ”Familjärt.”

Melinda Jacobs blev ett välkänt ansikte i Sverige som familjehemsförälder till ”Lilla Hjärtat.”

Flickans tragiska öde öde skakade om hela landet och många berördes av Melindas stora sorg och kamp efter Esmeraldas död.

Redan när hon var 7 veckor gammal placerades ”Lilla Hjärtat” hos Melinda och hennes dåvarande partner, Lasse.

Melinda Jacobs kamp för barnen

Men just innan hennes treårsdag, våren 2019, fick Esmeralda flytta hem till sina biologiska föräldrar igen. Och den 30 januari 2020 hittades hon död.

Idag avtjänar hennes biologiska mamma ett åtta år lång fängelsestraff för dråp, hennes biologiska pappa avled i häktet.

Sorgen efter Esmeralda var enorm, och Melindas kamp för att stärka familjehemsplacerade barns rättigheter har minst sagt varit imponerande.

Hon har engagerat medborgare, fått igenom ”Lex Lilla hjärtat,” påverkat politiken, skrivit, kämpat, berört.

STOCKHOLM 20220301 Melinda Jacobs, familjehemsmamma till "Lilla hjärtat" i riksdagen i samband med en pressträff om utredningen av förutsättningarna för att införa barnets bästa som ett självständigt rekvisit vid prövning av upphörande av vård i familjehem enligt LVU. Foto: Fredrik Persson / TT
Melinda Jacobs, familjehemsmamma till ”Lilla hjärtat” i riksdagen i samband med en pressträff om utredningen av förutsättningarna för att införa barnets bästa som ett självständigt rekvisit vid prövning av upphörande av vård i familjehem enligt LVU. Foto: Fredrik Persson / TT

En ny kärlek gjorde intåg i livet

Men mitt i sorgen och det stora arbetet trädde ett ljus in i Melindas liv. Hon träffade nämligen kärleken på nytt i artisten Martin ”E-type” Eriksson.

Och snart kom det stora glädjebeskedet- paret skulle bli föräldrar.

Beräknat födelsedatum var den 12 januari 2023, och just nu går de helt enkelt i väntans tider.

Men vad det blir för kön på bebisen har de valt att hålla för sig själva, även om de vetat länge.

– Det har vi vetat jättelänge. Därför att jag fyller ju 39 år och det är ju så att riskerna för olika typer av kromosomavvikelser och så ökar när man blir lite äldre och det ville vi veta i så fall. Så då gjorde vi ett dna-test, eller vad man ska kalla det, ganska tidigt så vi har vetat det sedan typ vecka 13-15, berättar Melinda i podcasten ”Familjärt.”

Läs mer: Melinda Jacobs stora lycka – visar upp E-types lyxiga kärleksgåva

Det blir en…

Nu avslöjar hon dock äntligen det som så många undrat över.

– Det har spekulerats väldigt mycket och man ser på Instagram att folk är väldigt, väldigt nyfikna på detta. Och de allra flesta gissar ju på att det är en pojke. Detta då med tanke på hur min mage är formad. Det sägs att just pojkar, då är det mest bara mage och det är en spetsig mage, ja men lite som min mage ser ut. Men det är ju så att det är ingen pojke utan det är faktiskt en liten flicka i den här magen, säger Melinda i podden.

Hon förklarar att hennes mage sett ut på samma sätt med alla hennes tre döttrar.

Läs mer: Melinda Jacobs vändning i livet efter tiden med E-type

”Något speciellt med att det är en flicka”

Självklart är glädjen enorm. Att det blir just en flicka känns dock extra speciellt för familjen efter allt som hänt, förklarar Melinda.

– Det känns jätteroligt och det är ju klart att det är något speciellt med det också eftersom man förlorade en liten flicka. Även om ett barn aldrig ersätter ett annat barn så finns det så mycket grejer kvar som liksom aldrig fick bli använda. Sånt som jag hade köpt till henne som hon skulle växa i och massa saker som låg och väntade på henne. Det är något speciellt med att det är en flicka faktiskt, säger hon i podden.

Så underbart med en liten flicka, vi önskar er allt gott!