Melinda Jacobs stora lycka – personliga orden efter vännernas kärleksfulla gest: ”Så genuint fina”

Melinda Jacobs väntar just nu sitt första gemensamma barn med artisten Martin ”E-type” Erikson.

Då passade hennes vänner på att överraska ordentligt.

Melinda Jacobs är en person som berört hela landet.

I början av 2020 blev hon ett välkänt ansikte som fosterhemsmamma till ”Lilla hjärtat,” vars tragiska öde inte gått någon förbi.

Hennes sorg efter flickans död väckte ett enormt engagemang och idag har Melinda varit delaktig i att få igenom ”Lex Lilla hjärtat.” En ny lagstiftning som stärker placerade barns rättigheter när LVU upphör.

STOCKHOLM 20220301 Melinda Jacobs, familjehemsmamma till "Lilla hjärtat" i riksdagen i samband med en pressträff om utredningen av förutsättningarna för att införa barnets bästa som ett självständigt rekvisit vid prövning av upphörande av vård i familjehem enligt LVU. Foto: Fredrik Persson / TT
Melinda Jacobs, familjehemsmamma till ”Lilla hjärtat” i riksdagen i samband med en pressträff om utredningen av förutsättningarna för att införa barnets bästa som ett självständigt rekvisit vid prövning av upphörande av vård i familjehem enligt LVU. Foto: Fredrik Persson / TT

Mammahjärtat på SVT

Melinda har nyligen, tillsammans med My Sandström och SVT, också släppt en dokumentär.

I filmen ”Mammahjärtat” får vi följa hennes vardagsliv, kampen för barns rättigheter och stora sorgen efter Esmeralda, som den lilla flickan hette.

Melinda Jacobs
Foto: My Sandström

I slutet av dokumentären har hon träffat kärleken på nytt i artisten Martin ”E-type” Erikson.

Nu väntar de sitt första gemensamma barn.

”Gåvan att älska”

Det var i augusti som paret delade med sig av en bild på Instagram för att berätta den glada nyheten.

”Likväl som livet på en enda liten sekund kan förändra hela vår värld, orsaka oss de djupaste såren och smärtan, ta ifrån oss det vi trodde var framtiden och helt ändra kurs. Kan livet också helt oförberett ge glädje och lycka. Hela vårt liv är en lång sträcka av val. I varje situation i livet, hur omöjligt det än tycks vara, har vi alltid ett val. Det krävs mod att våga välja livet igen efter ett stort mörker. Att våga tro och ha tillit till det goda igen med ett öppet sinne.

Tack livet för att jag fått den stora lyckan och glädjen att bära ett barn till under min hud. Att jag får känna den gränslösa kärlek för ännu ett litet hjärta. Att jag får känna den alldeles särskilda förbindelse mellan oss två. Att jag fått gåvan att älska så stort igen. Att jag får känna längtan och väntan efter mjuk bebishud ännu en gång. Och… oron… ja, den kommer på köpet,” skrev Melinda på sin Instagram strax efter att de hade delat med sig av nyheten.

Blev överraskad av vänner

Nu är det inte långt kvar tills det lilla livet gör sin ankomst, bebisen är nämligen beräknad att komma redan i januari.

Då passade Melindas vänner på att överraska henne ordentligt med en Baby shower, för att fira att det snart är dags.

Melinda Jacobs
Foto: Instagram/@missmelinda_j

På bilderna som hon delat med sig av från dagen ser det ut som att de firade med både sötsaker, presenter, ballonger och massor av kärlek.

Melinda Jacobs
Foto: Instagram

I efterhand valde Melinda att skriva några varma ord på sin Instagram.

”Jag har haft den oerhört stora turen i livet att berikas med så genuint fina vänner. Igår blev jag överraskad med baby shower. Ett stort tack till er alla som kom, och Sarah och Linda vilket jobb ni gjort. Och ni som inte kunde komma var med i tanken,” skriver hon.

Vilken underbar överraskning, stort lycka till med allt!