Meryl Streeps dotter Mamie har vuxit upp – går nu i sin kända mammas fotspår

Meryl Streep

Foto: TT och Twitter

Meryl Streep är en av vår tids största skådespelerskor.

Hennes dotter Mamie Gummer, 37, valde tidigt att gå i mammans fotspår.

Så här ser hon ut idag.

Meryl Streep, 72, är känd som en skådespelare av absolut högsta världsklass. Hon sitter på en ohotad förstaplats när det kommer till att bli Oscarsnominerad i skådespelarkategorin 

Hon har nämligen blivit nominerad hela 21 gånger och det är många fler än de som blivit nominerade vid näst flest tillfällen. Med det facit har hon även tagit emot priset vid tre tillfällen och listan på övriga utmärkelser den här superkvinnan har fått ta emot är lång.

Som ni säkert förstår har Meryl Streep varit med i en hel del filmer och många svenskar känner nog igen skådespelerskan från hennes roll som ”Donna Sheridan” i Mamma Mia-filmerna.

Foto: Evan Agostini / TT

Meryl Streeps familj

Men samtidigt som Meryl Streep slagit rekord efter rekord har hon även haft ett framgångsrikt familjeliv. Sedan 1978 har hon varit gift med skulptören Don Gummer och tillsammans har de barnen Henry, 41, Mamie, 37, Grace, 35, och Louisa, 30.

Idag är barnen vuxna och valt lite olika vägar i livet. Medan storebror Henry arbetar som musiker och yngsta dottern Louisa verkar som en framgångsrik fotomodell – har mellansystrarna valt att gå i mammans fotspår. 

Av dem är Mamie Gummer den som, än så länge, uppnått störst framgångar som skådespelerska.

Mamie Gummer

Intresset för skådespeleri fick hon, kanske inte så överraskande, redan som barn. Otroligt nog gjorde hon sitt första framträdande redan innan hon lärde sig gå.

När hon bara var 20 månader gammal spelade hon Meryls dotter i filmen ”Heartburn” och hade Jack Nicholson som motskådespelare.

Som vuxen gjorde hon som 20-åring debut i filmen The Hoax. Därefter har hon medverkat i bland annat Taking Woodstock, Side effects och haft en roll i den populära serien, True detective. Vilket även Femina skrivit om.

Om att ha Meryl som mamma

I en intervju från 2015 berättar Mamie om skådespeleriet.

– Jag älskade det redan i unga år, men det var viktigt för mig och mina föräldrar att jag fick utforska andra saker. Men inget annat fastnade på samma sätt, sa hon i en Variety-intervju, enligt Expressen.

Det är lätt att tro att det är enkelt att bli bra när man kan få råd från en så meriterad mamma som Meryl Streep. Men Mamie menar att det inte riktigt fungerar så.

– Jag tror att de viktiga råden handlar om hur man behåller balans i livet. Skådespeleri är svårt att tala om och att lära ut. Så det finns inga knep eller hemligheter hon har som hon kunnat föra över till mig sade hon 2015 enligt Expressen.

Mamie Gummer, 2015. Foto: The Make It Fair Project / Wikimedia Commons

Mamie Gummers familjeliv

Utöver skådespeleriet har hon hunnit med lite kärlek också. För tio år sedan, 2011, gifte sig Mamie med Benjamin Walker. Men bara två år senare separerade paret.

Några år senare fann hon kärleken på nytt. I februari 2019 gifte hon sig med författaren Mehar Sethi och samma månad blev hon även mamma för första gången när hon födde parets son.

Lyckan över nytillskottet delades av många. Inte minst av nyblivne mormor, Meryl Streep, som fick sitt första barnbarn, enligt People.

Nu när Mamie skaffat sig egna lilla familj återstår det väl att se om även hennes son väljer att gå i mammas, och mormors, fotspår.

Så underbart att se att Mamie verkar mår bra! Tycker ni att hon är lik sin mor? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version