Mia Skäringers enorma succé – så gjorde hon för att gå från komiker till folkrörelse

Mia Skäringer började som en komiker som fick alla att skratta, inte minst i populära tv-serien Solsidan, där hon spelar karaktären ”Anna”, från Värmland.

Men mycket har hänt på några år. När Mia Skäringer hade rampljusets strålkastare på sig och väl fått folk att se och höra henne, passade hon på att sprida budskap som är otroligt viktiga för många idag.

Nu gör hon succé med tv-programmet ”kroppshets”, som handlar om allt annat än humor, utan om läran att älska sig själv.

Det är rättvist att säga att det inte finns någon som Mia Skäringer. Från att ha setts som en rolig ståuppkomiker från Värmland, så ses hon nu som en stor och respekterad förebild med en hälsosam livssyn.

Man skulle faktiskt kunna säga att Mia lyckats starta en egen folkrörelse, vars mål är att stärka tjejers självförtroende.

View this post on Instagram

🦋

A post shared by Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar) on

”Mia är precis vad folk behöver just nu”

Idag har hon över en halv miljon följare på Instagram, och överallt bli hon citerad och uppmärksammad som exempel på vilken inställning man bör ha.

– Mia är precis vad folk behöver just nu. Hon står för något som vår värld behöver, och hon säger något som behöver sägas, säger Edward af Sillén till Expressen, som på grund av familjeskäl tvingades lämna över regin av succéshowen till Helena Bergström tidigt i höstas.

150 000 sålda biljetter

Mia vann folkets hjärtan med sin humor, och byggde då upp en rörelse som motverkar kroppshets, vilket hon pratar om i sin programserie med samma namn.

Förutom det så är hon aktuell med turnéshowen ”No more fucks to give”, som sålt 150 000 biljetter.

Mias mål är att få fler kvinnor att trivas med sig själva, och motverka kroppshetsen. Dela om du vill vara med och sprida hennes budskap.