Mia Skäringers plötsliga ödesbesked – lyssnarna chockade efter orden om framtiden

Efter alla år och hundratals avsnitt – nu är det över för Mia Skäringer Lazar och Anna Mannheimer.
Komikerduon lägger ner sin populära podcast.
Nu berättar de varför.

Skådespelarna Mia Skäringer Lazar, 44, och Anna Mannheimer, 57, har i fyra år haft en av landets mest populära humorpoddar.

Men nu är det över.

STOCKHOLM 20190925 : Mia Skäringer från Solsidan under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

Efter 187 avsnitt läggs podcasten nu ner för gott. I det sista avsnittet förklarar duon anledningen bakom beslutet.

– Vi har hållit på med vår podd nu i fyra år och vi har gått igenom många olika faser. Vi har lärt känna varandra i raketfart kan man säga på ett helt annorlunda sätt eftersom vi nästan aldrig har umgåtts privat. Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning, säger Mia Skäringer Lazar i podcasten, uppger Hänt.

Enligt Skäringer Lazar är nedläggningen resultatet av ett noga eftertänkande.

– Jag är väldigt känslig för det, att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här, säger Skäringer Lazar.

Lyssnarna chockade: ”Blir så ledsen”

Efter att beskedet kom har chockade och sorgsna lyssnare hört av sig till den populära komikerduon. I sociala medier väller kommentarerna in – och många vill också passa på att tacka för alla lyssningsstunder.

”Har lyssnat sedan dag ett och ni har följt mig genom 2 graviditeter och förlossningar. Har så många minnen tillsammans med denna podd och har så många gånger somnat med en bebis bredvid till ljudet av era röster. Sån trygghet. Livet går vidare men oj vad jag kommer sakna er”, skriver en lyssnare i en kommentar på duons Instagram.

STOCKHOLM 20131216 Skådespelaren Mia Skäringer på en pressträff inför premiären av filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” Foto: Leif R Jansson/ TT

”Blir så ledsen att podden lägga ner. Den har betytt så oerhört mycket för mig, måndagarnas höjdpunkt! Tack för allt men just nu känns det”, skriver en annan lyssnare.

”Lite chockad och ledsen över ett så abrupt slut. Förstår såklart att ni har era skäl men jag har lyssnat sen starten och ni har varit min gym-podd, gett mig energi och fått mig att tänka många extravarv. Tack, tack, TACK. Men guuuu’ va jag kommer sakna er!!”, skriver en annan lyssnare.

De allra flesta passar som sagt också på att tacka Skäringer Lazar och Mannheimer.

”Tusen tack för dessa härliga år! Måndagar kommer inte bli desamma utan er!”, skriver en lyssnare i en kommentar.

Kommer du att sakna Skäringer och Mannheimer i etern? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!