Foto: TT/REED SAXON, Shutterstock

Michael Douglas exfru Diandra fick 442 miljoner kronor från skilsmässan – så lever hon idag

Michael Douglas och exfrun Diandra Luker höll ihop i 23 år innan de valde att separera.

Deras skilsmässa blev Hollywoods dyraste eftersom då Michael blev skyldig exfrun 442 miljoner svenska kronor.

Så lever Diandra Luker idag – 24 år efter skilsmässan.

Hollywood-stjärnan Michael Douglas, 79, är känd för sina roller i ikoniska filmer som ”Farlig Förbindelse” och ”Wall Street”, och har cementerat sin plats som en av Hollywoods mest hyllade skådespelare.

Han har även blivit belönad med två Oscars-priser, en för ”Gökboet” och den andra för sin medverkan i ”Wall Street”.

Idag är han gift med en annan Oscarsbelönad skådis – Catherine Zeta-Jones, 59 – som han även har barnen Dylan Douglas, 23, och Carys Zeta Douglas, 21, med.

Men äktenskapet med Catherine är inte Douglas första. Han var nämligen gift en gång tidigare – i ett äktenskap som skulle kosta honom dyrt.

Michael Douglas skilsmässa från exfru Diandra

Michael Douglas hade nyligen nått stora framgångar med filmen ”Gökboet” när han och Diandra Luker, 68, sa ja till varandra vid altaret 1977.

Och ett år senare fick de även en son ihop – Cameron Douglas.

Men år 2000 skulle paret slå rekord då deras skilsmässa blev den dyraste i Hollywoods historia. Michael ska behövt betala exfrun hel 45 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 442 miljoner svenska kronor.

Utöver det fick hon även deras gemensamma bostad i Santa Barbara, Kalifornien. Diandra var dock inte klar där. 2011 var hon tillbaka i rättssalen för att kräva mer pengar.

Den gången menade Diandra att hon hade stått vid sin mans sida när han gjorde filmen Wall Street och krävde därför att hon skulle få hälften av inkomsten som han skulle dra in med uppföljaren till den första filmen.

Foto: TT/REED SAXON, Shutterstock

Men hennes rättsprocess skulle få stora konsekvenser då Michael Douglas två månader tidigare hade fått en cancerdiagnos. Diandra anklagades då för att ha krävt pengar från en sjuk man.

Efter allt hat hon fick utstå valde hon slutligen att tala ut om situationen.

– Michael visste inte att han var sjuk, jag visste inte att han var sjuk, och gudarna visste inte att han var sjuk. Jag är inte intresserad av att jaga sjuka människor för saker som inte tillhör mig, berättade Diandra för tidningen.

Diandra förlorade fallet och fick därmed inga nya pengar från exmaken.

Så lever Michael Douglas exfru Diandra idag

Diandra verkar inte ha några ekonomiska bekymmer, efter att ha levt ett liv i lyx på Mallorca fram till 2019.

”S’Estaca”, villan som hon tidigare delade med exmaken Michael Douglas, ligger i ett vackert område med utsikt över klipporna i Sa Foradada och havet. Huset har 10 sovrum, ett loft, två stugor, terrasser, en pool, en vinkällare och privat tillgång till havet på en stor tomt på 100 hektar, enligt HelenCummings.

År 2019 köpte Douglas ut Diandras del av villan, och sedan dess verkar hon ha flyttat till Ibiza där hon nu spenderar mycket tid och delar många bilder från platsen på sina sociala medier.

Tillsammans med henne på Ibiza är tvillingarna Hudson och Hawk, 20 år, som hon fick via surrogat med exet Zach Hampton Bacon III, samt dottern Imara de Morrell Douglas, född 2005, som Diandra adopterade från Ryssland.

Enligt New York Post sålde Diandra även en lägenhet i New York för hisnande 17 miljoner dollar under 2022.

Vad hade du gjort för 442 miljoner kronor?

Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev