Michael Landons son hade en hemlighet

Christopher Landon och Michael Landon

Foto: LittleHouseonthePraire.com, Instagram

Den uppskattade amerikanska skådespelaren Michael Landon gick bort vid 54 års ålder och lämnade efter sig ett arv präglat av hans ikoniska roller i Bröderna Cartwright, Lilla huset på prärien och Highway to Heaven.

Trots sin storslagna Hollywoodkarriär satte Landon alltid sin familj i främsta rummet i sitt liv. Han var far till nio barn och hade glädjen att träffa några av sina barnbarn före sin alltför tidiga död.

Landon diagnostiserades med cancer i bukspottskörteln och mötte sin sjukdom med ett anmärkningsvärt mod. Han ägnade sig åt olika behandlingar, inklusive kemoterapi och naturläkemedel, och antog en i stort sett vegetarisk kost i hopp om att bli frisk. Tragiskt nog avled han av sjukdomen bara tre månader efter sin diagnos.

På fars dag 1990 var allvaret i hans tillstånd omisskännligt. Den 16 juni anförtrodde Landon sin fru Cindy att han närmade sig slutet. Hon bevittnade hans kamp på nära håll den dagen när han försökte röra sig runt i huset med hjälp av en syrgastank.

När slutet närmade sig varnade en sjuksköterska Landons familj för att hans död var nära förestående, vilket fick Cindy att se till att alla Landons barn fick möjlighet att ta farväl. Var och en av hans barn, med sina individuella personligheter och livsbanor, mötte förlusten på sina unika sätt.

Sonen Christophers sorg efter fadern

Christopher, en av sönerna, var bara sexton år när Landon gick bort. Ett år senare berättade Christopher om sin sorg och om hur det var att förlora sin far i så ung ålder.

Christopher berättade om dagen då han fick veta att hans far var dödligt sjuk och om sitt känslomässiga tillstånd innan han fick det förödande beskedet. Han hade känt sig optimistisk efter att ha klarat ett prov i engelska, men senare fick han höra av sina systrar att deras far hade fått en diagnos. Christopher reflekterade över ögonblicket då han fick nyheten och sa (via People) ”Jag kunde känna varje nerv i min kropp.”

Sju månader efter sin fars död började Christopher tala mer öppet om sin sorg. Hans mor, styvmor och syskon deltog i denna läkningsprocess. Christopher ångrade att han inte hade kunnat be sin far om ursäkt för de svårigheter han hade fått utstå. Michaels sista ord till Cindy var helt enkelt: ”Jag älskar dig.”

Christopher berättar att hans syn på döden har förändrats sedan hans far gick bort: ”Förut, när jag brukade tänka på döden, sa jag: ’Jag vill inte dö alls!’ Men nu skulle jag säga att det värsta som kan hända är att jag får träffa pappa igen”, enligt People.

Efter sin fars död lovade Christopher att leva livet fullt ut och att hedra sin fars minne genom att leva autentiskt. Vid 24 års ålder innebar detta åtagande att han kom ut med sin sexualitet.

Fadern kände till hemligheten hela tiden

Trots sin fars berömmelse och utmaningarna i high school brottades Christopher med sin identitet och fruktade att bli dömd. En gång oroade han sig för att hans utträde skulle påverka hans fars sunda image negativt och tänkte ”Ett tag trodde jag att en artikel om mig skulle komma ut med rubriken ’Lilla huset på älvan’ eller ’Highway to Hell’.

Christopher kämpade med hur han skulle komma ut för sin familj, särskilt med tanke på hans mors kristna tro. Till slut berättade han nyheten för sin mamma, som först reagerade med tårar och självförebråelser, men som senare accepterade och stöttade honom. Christopher tyckte att det var viktigt att utmana sin mammas tro, och han upptäckte att hans övriga släktingar var mer accepterande än han hade förväntat sig.

Christopher fick senare veta av Cindy att hans far sannolikt hade känt till hans sexualitet, eftersom Michael hade nämnt sina misstankar tidigare, enligt en intervju som han gav till den nationella homosexuella tidningen The Advocate 1999. Cindy återberättade: ”Tydligen sa han bara till henne från ingenstans: ’Jag tror att han är gay, men jag är säker på att han kommer fram till det själv.

Nu har Christopher uppfyllt sitt löfte om att leva fullt ut och har välkomnat två söner, Beau Landon-Morris och August Kelly Landon-Morris, in i sitt liv. Även om han fortsätter att möta utmaningar har han byggt upp ett självförtroende och fått stöd från sin familj och sina vänner.

Vilken hjärtevärmande historia! Jag vet att Michael Landon skulle vara stolt över allt hans son har uppnått!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version