Michael Nyqvist änka om sorgen på hans födelsedag: ”Förstod inte att han skulle dö”

Idag skulle folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist fyllt 58 år. Hans liv fick ett abrupt slut när han gick bort i sviterna av lungcancer förra året.

Idag tänker familjen extra mycket på sin förlorade far och make, då de ska dela ut ett stipendium i hans namn. I samband med det berättar änkan Catharina Nyqvist Ehrnrooth om tiden om saknaden.
– Sorgen är otänkbart svår och den delar jag med min familj och vänner. Sorg tar oerhört lång tid och har så många faser, säger Catharina till Expressen.

 

När skådespelaren Michael Nyqvist gick bort den 27 juni 2017 sörjde hela landet. Han bortgång kom som en chock för många, men framförallt för hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 49, och barnen barn Ellen, 27, och Arthur Nyqvist, 22.
– Micke var mitt i livet och hade tusen projekt. Han hade drömmar om att regissera och undervisa. Men han hann inte. Han var inte sjuk så länge och förstod inte att han skulle dö. Det blev abrupt och det drabbade väldigt många som stod honom nära, säger Catharina Nyqvist Ehrnrooth till Expressen.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Så hedrar familjen Michael Nyqvist

För att hedra minnet av den ambitiöse och godhjärtade maken och pappan Michael så har familjen valt att dela ut två stipendium från ”Michael Nyqvists stiftelse”. Det ena delas ut idag, 8 november, på Michaels födelsedag.

Tanken är också att göra en fin tillställning på Michaels födelsedag.
– Tanken är att det ska vara som ett födelsedagsfirande och inte så högtidligt, utan mera familjärt. Priset kommer alltid att delas ut på Mickes födelsedag, vi vill att det ska vara som ett kalas snarare än en minneshögtid, säger Catharina Nyqvist Ehrnrooth till Expressen.

Hon avslutar:
– Sorgen är otänkbart svår och den delar jag med min familj och vänner. Sorg tar oerhört lång tid och har så många faser.

Michael Nyqvist

Du lämnade oss alldeles för tidigt, Michael. Vila i frid.