Michael Nyqvists sista insats – gör succé och överöses med kärlek efter premiären

Den 27 juni 2017 avled en av Sveriges mest älskade skådespelare, Michael Nyqvist in.

Han blev 56 år.

Nu uppmärksammas stjärnan för hans sista insats, när filmen ”Hunter Killer” har premiär på de svenska biodukarna.

Michael Nyqvist fick flera stora internationella roller under de sista åren i livet. Bland annat spelade han skurk i ”Mission impossible” mot Tom Cruise. Nu uppmärksammas den älskade skådespelaren för sin sista skådespelarinsats i filmen ”Hunter killer”.

TROLLHÄTTAN 2015-11-09 Skådespelaren Michael Nyqvist spelar en av rollerna i den danska filmen ”Du försvinner” som spelas in hos Film i Väst i Trollhättan. Filmen baseras på en bok av den danske författaren Christian Jungersen. Foto Adam Ihse / TT

I samband med filmens premiär på svenska biografer öser hyllningarna in till den mycket omtyckta skådespelaren. I filmen spelar Michael Nyqvist rollen som Captain Andropov.

”Michael Nyqvist står för filmens starkaste insats. Inte bara för att det är Nyqvist, utan för att skådespelaren så fullkomligt går upp i rollen som någon annan hade hanterat med en klackspark”, skriver krönikören Maria Brander på Expressen.

 

En varm och godhjärtad person

Michael Nyqvist gick bort den 27 juni 2017 i lungcancer. Kvar lämnar han frun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 49, och sina barn Ellen, 27, och Arthur Nyqvist, 22.
Skådespelaren beskrevs av såväl journalister som fans, som en varm, godhjärtad person som alltid tog sig tid att lyssna.

Det berättade även Michael Nyqvist dotter, Ellen om för Aftonbladet om tiden efter sin pappas bortgång.
Vi visste ju att han var omtyckt och hade många vänner, men hade inte förstått att det var  många andra som tyckte om honom. Det märks på graven, det är nya blommor där hela tiden. Det känns fint, säger Ellen, och fortsätter:

– Många skriver fina saker på Facebook. Man får massor av meddelanden och det är bara kärlek, har hon tidigare sagt till Aftonbladet. 

Vi saknar dig och dina fantastiska insatser på vita duken och din personlighet! Skicka kärlek till Michael Nyqvist på vår Facebooksida.