Michael Nyqvists sista insats – gör succé och överöses med kärlek efter premiären

Den 27 juni 2017 avled en av Sveriges mest älskade skådespelare, Michael Nyqvist in.

Han blev 56 år.

Nu uppmärksammas stjärnan för hans sista insats, när filmen ”Hunter Killer” har premiär på de svenska biodukarna.

Michael Nyqvist fick flera stora internationella roller under de sista åren i livet. Bland annat spelade han skurk i ”Mission impossible” mot Tom Cruise. Nu uppmärksammas den älskade skådespelaren för sin sista skådespelarinsats i filmen ”Hunter killer”.

TROLLHÄTTAN 2015-11-09 Skådespelaren Michael Nyqvist spelar en av rollerna i den danska filmen ”Du försvinner” som spelas in hos Film i Väst i Trollhättan. Filmen baseras på en bok av den danske författaren Christian Jungersen. Foto Adam Ihse / TT

I samband med filmens premiär på svenska biografer öser hyllningarna in till den mycket omtyckta skådespelaren. I filmen spelar Michael Nyqvist rollen som Captain Andropov.

”Michael Nyqvist står för filmens starkaste insats. Inte bara för att det är Nyqvist, utan för att skådespelaren så fullkomligt går upp i rollen som någon annan hade hanterat med en klackspark”, skriver krönikören Maria Brander på Expressen.

View this post on Instagram

En dag på krogen i Paris#

A post shared by Michael Nyqvist (@mlchael.nyqvist) on

 

En varm och godhjärtad person

Michael Nyqvist gick bort den 27 juni 2017 i lungcancer. Kvar lämnar han frun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 49, och sina barn Ellen, 27, och Arthur Nyqvist, 22.
Skådespelaren beskrevs av såväl journalister som fans, som en varm, godhjärtad person som alltid tog sig tid att lyssna.

View this post on Instagram

Ett år idag pappa. Väntar fortfarande på att du ska komma hem från en jobb resa. Jag ska möta dig i hallen när du kommer. Vi har verkligen längtat efter varandra, den här gången har det vart en lång och kämpig resa och vi har så mycket att prata om. Du kramar mig länge och sen blir du arg för att jag har på mig din skjorta. Jag får inte låna dina saker utan att fråga, jag vet det. Tänker ofta att det kommer bli så jobbigt att samla ihop alla dina grejer nu igen när du kommer hem. Tar fortfarande upp mobilen för ett ringa dig. Ser dig ofta på gatan. Kan inte förstå att det gått ett år. Kan inte förstå att du är borta. Förstår ingenting. Min finaste människa. Älskade pappa. ❤️

A post shared by Ellen Nyqvist (@ellennyqvist) on

Det berättade även Michael Nyqvist dotter, Ellen om för Aftonbladet om tiden efter sin pappas bortgång.
Vi visste ju att han var omtyckt och hade många vänner, men hade inte förstått att det var  många andra som tyckte om honom. Det märks på graven, det är nya blommor där hela tiden. Det känns fint, säger Ellen, och fortsätter:

– Många skriver fina saker på Facebook. Man får massor av meddelanden och det är bara kärlek, har hon tidigare sagt till Aftonbladet. 

Vi saknar dig och dina fantastiska insatser på vita duken och din personlighet! Skicka kärlek till Michael Nyqvist på vår Facebooksida.