Foto: (AP Photo/Peter Kramer, file)

Micheál Neeson var bara 13 år när han förlorade sin mamma

Kärlekshistorien mellan Liam Neeson och Natasha Richardson började när de spelade tillsammans i Anna Christie på Broadway 1993, där gnistorna flög trots att skådespelerskan var gift vid den tiden.

Så småningom tog Natasha Richardsons äktenskap slut och hon och Liam Neeson gifte sig 1994 och fick två söner tillsammans. Parets djupa koppling var uppenbar tidigt, och de beskrev en obestridlig kemi mellan dem som fortsatte i deras föreställningar.

Natascha sa själv flera år senare att hon inte var bekymrad över att Liam var känd för att vara en kvinnokarl, och kommenterade: ”Jag är glad att kvinnor blir förälskade i honom, för jag vet varför”, enligt Country Living.

Deras kärlek växte sig bara starkare efter äktenskapet och de omfamnade föräldraskapet och välkomnade sin första son 1995, följt av en andra son 18 månader senare.

Tragedin slog till

Hjärtesorgen slog dock till när skådespelerskan Natasha Richardson ådrog sig en huvudskada när hon åkte skidor 2009. Efter att först ha avfärdat fallet försämrades hon snart och läkarna konstaterade att hon var hjärndöd. Neeson, som mindes en pakt de hade ingått, fattade det svåra beslutet att stänga av hennes livsuppehållande åtgärder efter att ha låtit familj och vänner ta farväl.

Deras äldste son, Micheál, följde senare i hennes fotspår som skådespelare och har medverkat i filmer och tv-serier som Anchorman 2: The Legend Continues, Vox Lux, Big Dogs, Broken Symphony och Paradise.

Hyllade sin mamma

Flera år senare bestämde sig Micheál också för att hylla sin mor genom att byta efternamn till Richardson. Han förklarade: ”Det var mest som en hyllning till min mamma, ett sätt att bära henne med mig”, enligt The Times.

Denna rörande gest väckte beundran hos hans far, som sa: ”Det var en underbar gest. Natashas familj, mamma och systrar blev väldigt rörda av den. Jag är stolt över det.

Neeson, som var stolt över sin sons beslut, fann tröst i hur Micheál för Natashas arv vidare genom sitt namn och sin karriär. Micheál har sedan dess banat sin väg i skådespelarvärlden och arbetat tillsammans med sin far i flera filmer, bland annat Cold Pursuit och Made in Italy, och han fortsätter familjetraditionen med kraftfulla prestationer samtidigt som han håller sin mors anda nära hjärtat.

Micheál Richardson med sin moster Joely Richardson.
Micheál Richardson med sin moster Joely Richardson. Foto: Evan Agostini/AP

Vilken underbar historia! Jag vet bara att Natasha Richardson skulle vara så stolt över sin son och allt han har åstadkommit!

LÄS MER:

Liam Neesons söner har vuxit upp – nu går en av grabbarna i sin fars fotspår