Glädjebeskedet: Mikael Persbrandt utvald att läsa Nyårsklockorna på Skansen

En stark nyårstradition sedan 1895 är uppläsningen av lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan, som sker på Skansen i Stockholm. 

Inför varje år handplockas en känd person för att läsa sen stämningsfulla dikten, och i år föll valet på ingen mindre än Mikael Persbrandt.

På Nyårsafton kan alla ta del av uppläsningen av den anrika dikt som lord Alfred Tennyson skrivit, då det sänds i SVT, direkt från Skansen. 

Programledare för sändningen är Anne Lundberg och underhåller gör bland andra Sissel Kyrkjebø, Darin, LaGaylia Frazier och Moneybrother.

”Det är en stor ära”

Men den över 100 år gamla dikten, som fått hela Sveriges tittare att vara helt tysta och tänka på året som gått, kommer att läsas upp av Mikael Persbrandt, en av de svenska skådespelare som satt Sverige på kartan.

Mikael Persbrandt läser nyårsklockorna
Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det är en stor ära att få tillbringa årets allra sista skälvande timma tillsammans med svenska folket! För nyårsafton är en speciell kväll för mig, man lämnar det gångna året bakom sig, man reflekterar över det som hänt och med spänd förväntan ser man fram emot det tomma, blanka blad som ett nytt år innebär! Allting känns plötsligt möjligt! Det blir tredje gången gillt jag programleder Tolvslaget från Skansen och det blir bara roligare och roligare! Jag är otroligt stolt och glad över uppdraget att få leda Tolvslaget tillsammans med alla dessa fantastiska artister och med en diktläsare som kommer att läsa Tennysons dikt helt otroligt bra, säger programledaren Anne Lundberg i ett pressmeddelande. 

Med Mikael Persbrandts mäktiga röst kan det ju inte bli annat än stämningsfullt. Gilla eller Dela om du tycker att det var ett bra val.