Foto: Kanal 5/Newsner/Jessica Gow/TT

Mikael Tornving blev retad för sitt utseende

Mikael Tornving blev retad för sitt utseende.
”Jeopardy”-programledaren talar nu ut om de svåra åren i Rickard Olssons nya podcast-intervjuserie ”Hjälp, jag fyller 50!”.
– Självkänslan tar ju skada, säger Tornving i podden.

Mikael Tornving är första gästen i tv-profilen Rickard Olssons nya intervjuserie ”Hjälp, jag fyller 50!” som produceras av Nöjeslivet och går att lyssna på i sin helhet HÄR. I serien intervjuar Olsson kända och folkkära profiler om deras liv och karriär – i andra halvlek.

I dag är Tornving en hyllad och uppburen tv-programledare för den klassiska tv-frågesporten ”Jeopardy” i Kanal 5. Men i början av livet stötte den folkkäre komikern på flera hinder. I podcasten berättar Tornving bland annat om hur han blev retad för sin svåra akne under uppväxtåren.

– Du hade ju en uppväxt där du var ganska retad för din akne. Eller vad du mobbad till och med? säger Rickard Olsson i podden ”Hjälp, jag fyller 50!”.

Tornving berättar att han inte såg sig själv som mobbad.

– Jag hade fantastiska klasskompisar. Sen var jag dålig på bollsporter och alla de här ”högstatusgrejerna”, säger Tornving i podcasten.

Tornvings kamp för självkänslan

Tv-profilens självkänsla tog stryk – och det är någonting som han har tvingats kämpa med under åren.

– Det som var jobbigt med att se ut som ”Elefantmannen” som jag faktiskt gjorde, är att självkänslan tar ju skada. Det har inget att göra med omgivningens behandling, utan är min uppfattning av hur jag ser ut. ”Det finns ingen tjej som vill pussa den här jävla paddan” liksom. Det har jag fått jobba med, säger Mikael Tornving i podcasten.

LÄS MER: Mikael Tornving krävde att få sänkt lön – därför tackade han nej till 10 000 kronor mer i plånboken 

”De som längtar tillbaka till högstadiet är antingen döda eller sitter inne…”

Rickard Olsson funderar i samtalet med Tornving om hur han ser på det hela i dag, som vuxen.

– Har du vänt det till din fördel i dag, som vuxen? För de som hade ett jädra självförtroende och var framgångsrika hos tjejerna i tonåren, de brukar bli annorlunda vuxna än de som haft det tufft, säger Rickard Olsson.

– Jag brukar säga det att, de som längtar tillbaka till högstadiet är antingen döda eller sitter inne…, säger Tornving och skrattar.

Han fortsätter:

– Jag tror att det var Felix Herngren som berättade att hans pappa hade sagt: ”Felix, man ska inte toppa för tidigt”. Det tyckte jag var väldigt bra sagt. Jag känner inte någon stor ånger för någonting eller att jag släpar på något bagage. För det är en av uppgifterna som människa, att hantera det där bagaget och reflektera över det, säger Mikael Tornving.

Podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!” med Rickard Olsson och gästen Mikael Tornving finns att lyssna på HÄR.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Fotnot: “Hjälp, jag fyller 50!” finns att lyssna på via Spotify eller poddspelare/poddapp. Som exempelvis Podcaster för Iphone och Google Podcasts för Android-telefoner. Podden släpps på torsdagar från och med den 10 oktober.