Foto: Kanal 5 & Newsner & Claudio Bresciani/TT

Mikael Tornving om beslutet med flickvännen – är särbos

Mikael Tornving och kärleken har valt att leva som särbos.
I Rickard Olssons nya podcast ”Hjälp, jag fyller 50!” berättar han anledningen bakom beslutet.
– Jag gillar ju att hon inte behöver mig, men väljer mig, säger Tornving i intervjuserien.

Skådespelaren, komikern och programledaren Mikael Tornving, 63, är premiärgäst i tv-profilen Rickard Olssons, 57, nya podcast ”Hjälp, jag fyller 50!”. I serien intervjuar Olsson kända och folkkära profiler om deras liv och karriär – i andra halvlek. Podden som produceras av Nöjeslivet går att lyssna på i sin helhet HÄR.

Tornving syns under hösten varje vecka i Kanal 5 – där han blivit hyllad för sin insats som programledare för klassiska tv-frågesporten ”Jeopardy”. Han har genom åren också medverkat i program som ”Parlamentet”, ”Melodifestivalen” och ”Alla mot alla”. Han har också haft roller i humorserier som ”Playa del Sol” och i polisfilmserien om Johan Falk gör han rollen som Patrik Agrell.

Mikael Tornving öppnar upp om livet med kärleken

Utanför rampljuset kilar Tornving sedan några år stadigt med flickvännen. De lever särboliv och trivs bra med det.

– Min vän Magnus, som har känt mig länge, han brukar säga: ”Micke, du är ditt eget ekosystem”, i den bemärkelsen att jag inte behöver någon annan. Men det är klart att jag gör det! Men jag har också ett mycket stort behov av att få vara ifred, säger Tornving i podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!”. 

Rickard Olsson, som själv blev omskriven när han fick flytta ut i ett Attefallshus på sin tomt medan exet bodde kvar i hans hus, frågar då om det är aktuellt för Tornving och kärleken att bli sammanboende.

– Du har ju varit gift fram till 2016 och nu särbo. Kommer ni att skriva över hus till höger och vänster och flytta ihop? säger Olsson innan Tornving genast flikar in, med ett skratt:

– Nej, det ska du inte göra, säger Micke.

– Haha nej, även apor lär sig av misstag. Men hur tänker du kring det, livet från 63 och framåt nu? säger Rickard Olsson i podden.

Därför vill Tornving och flickvännen fortsätta vara särbos

Tornving förklarar att paret har funderat över saken – men kommit fram till att de ska fortsätta leva med två olika boenden.

– Vi har diskuterat det, och båda trivs ju med den här situationen. Och det är viktigt att båda gör det. Att vi väljer varandras sällskap. Hon har ett jobb och ett hus nere i Helsingborg, inga problem med sin ekonomi och sådär. Och jag gillar ju att hon inte behöver mig, men väljer mig. Det tycker jag känns skönt, säger Mikael Tornving i podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!”.

Den omtyckte komikern berättar att han är lycklig tillsammans med kärleken.

– Jag vill inte ha någon liten fågelunge, som liksom ”om jag släpper dig nu, så dör du”. Och det är inte hon! Hon är en mycket kapabel person som jag tycker mycket om att vara tillsammans med, säger Tornving.

Podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!” med Rickard Olsson och gästen Mikael Tornving finns att lyssna på HÄR.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Fotnot: “Hjälp, jag fyller 50!” finns att lyssna på via Spotify eller poddspelare/poddapp. Som exempelvis Podcaster för Iphone och Google Podcasts för Android-telefoner. Podden släpps på torsdagar från och med den 10 oktober.

LÄS MER: