Modellen använde vanliga produkten och tvingades amputera benen – nu varnar hon andra kvinnor

Modellen Lauren Wasser tvingades amputera bort båda benen, pga tampong. Foto: Instagram

2012 var året då modellen Lauren Wasser fick beskedet. Hon hade fått en allvarlig sjukdom som höll på att kosta henne livet.

Hon hade drabbats av toxiskt chocksyndrom. Orsaken? Hon hade använt tampong.

Kort därefter tvingades Lauren att amputera bort sitt ben. Nästan sex år senare har hon även opererat bort sitt andra ben.

Hon har tidigare berättar om sjukdomskampen där hon har varnat andra kvinnor så att ingen annan kvinna behöver uppleva samma sak.

– Om ett par månader, är det oundvikligt att mitt andra ben kommer att amputeras. Det är ingenting som jag kan göra något åt. Men vad jag kan göra är att hjälpa andra och se till att detta inte händer någon annan, sa Lauren till The Daily Mail. 

Men det är först nu som hon orkar att berätta om sjukdomskampen i ett starkt inlägg på sin Instagram, efter att ha tvingats amputerat bort båda ben.

”En tampong höll på att döda mig. Jag använde produkten som jag skulle. Jag hade bara en procents chans att överleva, och ännu mindre ett liv värt att leva. Att överleva var den enkla delen, mardrömmen var att vakna upp till det som väntade” skriver Lauren Wasser i ett inlägg på Instagram.

Lauren Wasser skriver vidare om den ihärdiga kampen att behålla sitt andra ben efter den första amputationen.

”Varje steg var svårt och allt jag gjorde behövde jag kämpa mig igenom mentalt, för den fysiska smärtan var sinnessjuk. Jag kan ärligt talat säga att jag inte hade varit vid liv i dag om jag hade amputerat båda benen samtidigt. Det hade varit för mycket för mig. Att förlora ett ben var traumatiskt nog” skriver Wasser i hennes starka inlägg.

”Varje dag var smärtsam”

Men för ett år sedan fick Lauren ta det smärtsamma beslutet att amputera bort det andra benet också.

– Jag var redo. I fem år av mitt liv har jag bara överlevt – varje dag var smärtsam. Jag kunde inte ha klackar, jag kunde inte springa och jag kunde bara gå i max 20 minuter. Det är inte att leva. Häromdagen insåg jag att jag inte hade ont för första gången på fem år, sa hon i intervjun med People.

TSS eller Toxiskt chocksyndrom är en komplikation som kan uppstå vid vissa bakteriella infektioner. I Lauren Wessers fall kan sjukdomen uppkommit i användandet av tampong, men det finns chans att det inte har med det att göra. Vanligaste anledningen till sjukdomen är att den uppkommer i samband med en hudinfektion eller ett sår.

Jag vet inte hur jag skulle hantera detta. Starkt av dig att berätta och så modigt! Skicka kärlek och styrkekramar till Lauren Wasser på vår Facebooksida.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/ANTr6tSXoINa-61dEkpdI8Qk3f5TqEsLLKjylE8x37vtpd7a6zFIdcYGYx7haDmb?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=0&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”16:9″ /]

 

Exit mobile version