Nanne Grönvalls ärliga kroppsbild väcker starka känslor – hyllas efter orden: "Underbar förebild"
Nanne Grönvall

Nanne Grönvalls ärliga kroppsbild väcker starka känslor – hyllas efter orden: ”Underbar förebild”

Vi alla är unika och speciella precis som vi är.

Nu hyllas folkkära artisten Nanne Grönvall efter hennes starka kroppsuppmaning.

”Jag heter Nanne, är 59 år och jag vill att ni alla, oavsett kön, ålder eller utseende ska våga känna er ovärderliga. Kärlek i massor!”, skriver hon i ett Instagram inlägg.

Att vi alla förändras genom livet är en självklarhet.

Åldrandet går inte att stoppa, och vi förändras till utseendet vare sig vi vill eller inte.

Men det är också med livets erfarenheter som vi kan få viktiga lärdomar med oss genom alla upp och nedgångar.

Och att just duga som man är, är verkligen något som folkkära artisten Nanne Grönvall vill att fler ska känna.

I ett uppmärksammat inlägg på sin Instagram vill artisten vända sig till alla som någon gång tvekar om sig själva, och vill ha den där välbehövliga knuffen i rätt riktning.

Nanne Grönvall
Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikkicommons

”Hela vårt samhälle bygger på kvinnliga slagord om utseende till exempel rugguggla, fågelskrämma (har ni hört någon säga det om en man nån gång?). Jag ska ta upp det här med slagord framöver, för att försöka förtydliga hur vi i samhällen, redan som unga, omedvetet, lär oss att se ner på kvinnor i mångfald. Gå inte på det där att kvinnor ska vara ”perfekta” utseendemässigt. Vi ska alla kunna existera och åldras med värdighet utan att känna att vi inte ”duger”. För det gör vi. Unga som gamla”, skriver hon.

Nanne skriver vidare att hon har märkt en hel del förändringar med sin kropp under pandemin, men att istället för att titta på det ur ett negativt sätt, vill hon hylla dem.

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen”, skriver hon och fortsätter:

”Jag, som så många andra, kämpar fortfarande med att hitta stresströskeln nu när jag jobbar igen. Att hålla panikångesten borta när saker i livet snurrar för fort av olika anledningar. Inombords sorg, som ibland sköljer över en som en våg, men som man med stora simtag tar sig igenom och ser de varma, ljusa solstrålarna i horisonten igen”.

Vill uppmuntra andra

Nanne skriver vidare att hon hoppas att hennes inlägg ska ge unga som gamla en positiv knuff i rätt riktning.

”Till er unga tjejer, kan jag säga att den här peppen även till er, för att ni ska få känna att ni duger som ni är, vare sig som unga eller att få åldras med stolthet, med alla våra utseenden, vikt osv. Jag heter Nanne, är 59 år och jag vill att ni alla, oavsett kön, ålder eller utseende ska våga känna er ovärderliga. Kärlek i massor!”, skriver hon.

I kommentarsfältet överöses artisten av hyllningar, efter hennes starka inlägg.

”Du är en sån underbar förebild!”, skriver låtskrivaren Linnea Deb.

”Fina Bästa Du!!! KRAM!”, skriver artisten Sonja Aldén.

”Tack Nanne för att du berättar!”, skriver skådespelaren Maria Lundqvist.

Reaktionerna efter inlägget

I ett senare inlägg tackar Nanne för all kärlek och positivitet efter hennes starka ord.

”Wow! Tusen, tusen tack gulle er!Vilket enormt engagemang och gensvar till mitt förra inlägg om vikten av att peppa och belysa, med styrka, jävlaranamma och positiv kraft, för att stärka kvinnors mångfald och våra egna självbilder såväl som andras om oss. Att våga blomma och ta plats. Att våga känna hopp och stolthet. Att veta att vi alla är vackra på våra egna sätt”, skriver hon och fortsätter:

”Tack för att många av er också har berättat öppet om era tankar och berättelser om det. Det stärker alltid många som kanske kan känna igen sig i era berättelser om upplevelser i livet”.

Du är en sån fantastisk förebild Nanne! Du är en sann stjärna. All vår kärlek till dig!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.